viteski.ba logo
Zrak u vitezu
OGLAS
Vrijeme objave: 07.06.23 @ 13:08

Zagreb, čini se, konačno dobiva novi stadion, točnije novu Kranjčevićevu. Trenutačni stadion ide u renovaciju s proširenim kapacitetom, potvrdio je gradonačelnik Zagreba Tomislav Tomašević.

Tomašević je sa svojim suradnicima predstavio projekt idejnog rješenja. Radovi prema najavama počinju u proljeće iduće godine.

OGLAS

”Radovi počinju u proljeće iduće godine, s time idemo, osigurali smo novac u proračunu, nadamo se UEFA-inu sufinanciranju. Ponosni smo na taj projekt i vjerujem da će mnogima biti lijep i dobrodošao”, izjavio je Tomašević.

OGLAS

Maksimir se ruši, Dinamo se seli u Kranjčevićevu

Gradonačelnik Zagreba pokazivao je novinarima, ali i javnosti kako bi stadion trebao izgledati nakon izgradnje dodatnih tribina.

OGLAS

”Radi se o obnovi, o nadogradnji i obnovi postojeće zapadne tribine. Radi se na proširenju kapaciteta, s trenutačnih oko pet tisuća ide se na 12 tisuća mjesta, stadion će biti potpuno natkriven, a tribine će biti spuštene do travnjaka, kao što to i jest u modernim stadionima”, dodao je Tomašević.

Cijena: 20-ak milijuna eura

”U sljedećoj sezoni stadion će koristiti Lokomotiva i Rudeš, ideja je i plan da zadovoljava četvrtu UEFA-inu kategoriju, sve će se međunarodne utakmice moći igrati na njemu. Od Lige prvaka do reprezentacije. Plan je da jedan od korisnika novog stadiona bude i GNK Dinamo kako bi se za to vrijeme mogao srušiti Maksimir i na tom mjestu izgraditi novi stadion.”

”O Maksimiru mogu reći da su u završnoj fazi razgovori o imovinskom i pravnom pitanju između Vlade, Zagrebačke nadbiskupije i Grada Zagreba.

Pripremamo i natječaj i program za novi stadion Maksimir. Dinamo negdje mora igrati dok se gradi Maksimir”, dodao je Tomašević pa otkrio:

”Cijena će biti nešto niža od 20 milijuna eura, izgradnja počinje u proljeće i moglo bi se u godini dana sve završiti. Bio bi gotov do proljeća 2025. godine. Uglavnom će biti financiran iz proračuna Zagreba, gradski stadion ostat će u našem vlasništvu. Nadamo se pomoći UEFA-e preko HNS-a.”

Oglasi
LM