viteski.ba logo
Zrak u vitezu
OGLAS
Vrijeme objave: 27.02.22 @ 08:02

Izuzetno je uzbudljivo hrvatsko prvenstvo ove sezone, a takav je bio i derbi Jadrana u 25. kolu. Trećeplasirani Hajduk dočekao je četvrtoplasiranu Rijeku, a po završetku utakmice promijenili su pozicije na tabeli.

Riječani su slavili 3:1 i, s obzirom na to da imaju jedan ili dva meča više od konkurenata za tron, ostali u trci za naslov prvaka. S druge strane, Hajduk koji ima meč više od vodećeg Dinama, a tri boda manje, ozbiljno je uzdrman za preostali dio sezone. Učinak vodeće četvorke 1. HNL trenutno izgleda ovako: Dinamo 50 bodova iz 23 utakmice, Osijek 49 (24), Rijeka 49 (25), Hajduk 47 (24). Uz napomenu da u danas od 18 sati na stadionu Gradski vrt igraju Osijek i Dinamo.

OGLAS

Četiri utakmice bio je bez goča vodeći strijelac Rijeke Josip Drmić, a u tom periodu ekipa je poražena u derbijima sa Dinamom i Osijekom. Konačno se iskusni napadač, porijeklom iz Viteza probudio i u 17. minuti poslije udarca iz kuta najavio pobjedu svoje momčadi 15. prvenstvenim golom u sezoni. Velikog udjela u osvajanju tri boda imao je i Haris Vučkić, koji je odlično šutirao u 33. minutu sa ivice kaznenog, a poslije sjajne kontrole lopte i asistencije Domagoja Pavičića.

OGLAS

Nošeni podrškom 13.800 navijača sa tribina Poljuda, domaćini su u drugom poluvremenu krenuli u potpunu ofanzivu. To im je donijelo novi gol najboljeg strijelca lige, Marka Livaje (22 gol), ali više nisu uspjeli. U jeku Hajdukovih napada dogodio se prekršaj bliže centru nego golu Splićana iz kojeg je Hrvoje Smolčić poslao dugu loptu, amaterski su reagirali igrači domaćih, a to iskoristio defanzivac Anton Krešić da otkloni neizvjesnost u posljednjim trenucima meča. I pored pet minuta nadoknade novih uzbuđenja nije bilo.

OGLAS

Oglasi
LM