viteski.ba logo
Zrak u vitezu
OGLAS
Vrijeme objave: 22.09.22 @ 06:08

Ženska košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine poražena je u prvoj utakmici na Svjetskom prvenstvu u Australiji.

Selekcija Portorika u potpunosti je nadigrala „zmajice“ u debitantskoj utakmici na svjetskoj smotri.

OGLAS

Izabranice selektora Gorana Loje loše su otvorile meč i već u šestoj minuti Portorikanke su napravile osjetnu prednost od 15:6, koju su dodatno podigle trojkom Rosado za 15 poena razlike (23:8).

OGLAS

Vezanim poenima Kuinones ekipa Portorika zatim odlazi na 31:13, da bi četvrtina bila zaključena rezultatom 31:16.

OGLAS

Početkom druge dionice, uz koš-faul Matee Tavić reprezentacija BiH smanjuje na 35:26, ali ekipa Portorika ponovo ulazi u dobru seriju, kažnjava propuste u obrani „zmajica“, te na poluvrijeme odlazi s prednošću od 53:36, zaključno s poenima razigrane Arele Guirantes.

Loše je bh. tim izgledao i u napadu, s previše promašenih zicera i otvorenih šuteva, a isti scenario se vrtio i u trećem periodu. Portorikanke su nastavile pogađati, reprezentacija BiH teško dolazila do poena. Koševima Melendez ekipa Portorika je podigle distancu na 22 poena (62:40), a nevjerojatno zvuči podatak da su portorikanske igračice već tada premašile rekordan broj poena koje su ikad postigle na jednoj utakmici Svjetskog prvenstva. Četvrtina je okončana skorom 69:45.

Zadnja dionica bila je formalnost. Portoriko je dominirao, poveo i sa 28 poena razlike (77:49) trojkom Isaljs Kuinones. Meč je na koncu zaključen rezultatom 82:58.

Najefikasnija u reprezentaciji BiH bila je Džonkel Džons sa 15 poena, Miljana Džombeta je dodala 11. Guirantes je blistala u redovima Portorika s 26 poena, devet skokova i osam asistencija.

Narednu utakmicu bh. košarkašice igraju u 23. rujna protiv Kine sa početkom u 6.30 sati po našem vremenu.

Oglasi
LM