spot_img
spot_img
spot_img
Vitez
oblačno
3.7 ° C
3.7 °
3.7 °
99 %
0.4kmh
100 %
Pet
8 °
Sub
10 °
Ned
9 °
Pon
13 °
Uto
11 °

BURAN VIKEND U LAŠVANSKOJ DOLINI: Pucnjava u Vitezu, dvije osobe u bolnici, policija traga za osumnjičenima

- Oglasi -
- Oglasi -

Tokom proteklog vikenda na području Srednjobosanske županije prijavljeno je 7 krivičnih djela.

Dana 01.10.2022.godine oko 23,47 sati u PS Novi Travnik je prijavljeno da je u ulici Ive Andrića, općina Novi Travnik, od strane nepoznate osobe ispred ugostiteljskog objekta bačena nepoznata eksplozivna naprava. Tom prilikom oštećena su dva objekta i više putničkih motornih vozila koja su bila parkirana u blizini, dok povrijeđenih osoba nije bilo.

- Oglasi -

Odmah po zaprimanju prijave na lice mjesta izašli su službenici policije koji su u suradnji sa nadležnim Županijskim tužiteljstvom pristupili poduzimanju mjera i radnji iz svoje nadležnosti, u cilju utvrđivanja svih činjenica i okolnosti u vezi predmetnog krivičnog djela.

- Oglasi -

Dana 02.10.2022.godine oko 02,00 sati u PS Vitez je prijavljeno da je u ugostiteljskom objektu koji se nalazi u mjestu Željeznička stanica, općina Vitez došlo do upotrebe vatrenog oružja, kojom prilikom su povrijeđene 2 osobe.

Službenici policije su odmah izašli na lice mjesta, gdje su potvrdili navode iz prijave, te u suradnji sa nadležnim Županijskim tužiteljstvom pristupili poduzimanju zakonskih mjera i radnji u cilju rasvjetljavanja prijavljenog događaja. Tom prilikom utvrđeno je da su povrede zadobili J.B. rođen 1967.godine iz Viteza i K.O. rođen 1990.godine iz Busovače i da se nalaze u Hrvatskoj bolnici dr. fra Mato Nikolić Nova Bila.

Prema raspoloživim saznanjima, osumnjičeni S.M. rođen 1992.godine iz Viteza je nakon verbalne prepirke pucao iz vatrenog oružja prema oštećenim, da bi se nakon toga zajedno sa D.K. iz Viteza udaljio u nepoznatom pravcu. Službenici policije poduzimaju intenzivne mjere i radnje na njihovom pronalasku.

- Oglasi -
spot_imgspot_img
spot_img

NAJNOVIJE OBJAVE

error: Sadržaj je zaštićen.