spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Evo zbog čega je sve uhićen Abdulah Skaka, spominje se i nikad održana utrka Formule E

- Oglasi -

Abdulah Skaka (SDA), aktualni veleposlanik BiH u Kataru i bivši gradonačelnik Sarajevu uhićen je danas zbog sumnje u zloupotrebe položaja u vrijeme dok je bio na čelu grada (2016. – 2020.).

- Oglasi -

Skaku su uhitili pripadnici MUP ŽS, a po nalogu Tužiteljstva . Riječ je o akciji „Vizionar“ u kojoj je privedeno više osoba.

Akcija “Vizionar” se provodi zbog sumnje u počinjenje više kaznenih djela, između ostalog – zloupotreba položaja, nesavjestan rad u službi, krivotvorenje službene isprave, davanje dara i drugih oblika koristi.

- Oglasi -

“Avaz” otkriva da je Skaka uhićen zbog nezakonitog zapošljava savjetnika, ali i financiranja projekta rasvjete u Općini Trnovo.

Naime, Skaka je zloupotrijebio sredstva Grada da bi rasvjeta došla do njegove vikendice u Trnovu. Osim toga, osumnjičen je da je krivotvorio dokumentaciju za dovođenje i organizaciju utrke Formule E u Sarajevu.

Osumnjičen je i za nezakonito trošenje novca iz proračuna.

Skaka je najavljivao da bi održavanje utrke Formule E predstavljalo veliki korak za Sarajevo i BiH, a glavni pokretač i zagovornik ideje bio je Samir Cerić.

Održavanje utrke Formule E u Sarajevu bila je bombastična priča koja je 2018. godine izazvala veliku pažnju domaćih, ali i stranih medija poput New York Timesa. No, sve je propalo.

Skaka se sumnjiči, ali u drugom spisu, koji je u fazi istrage i za malverzacije s EYOF-om, ali i izgradnju Vidikovca na Trebeviću.

- Oglasi -

NAJNOVIJE OBJAVE

error: Sadržaj je zaštićen.