spot_img
spot_img
spot_img
Vitez
oblačno
0.3 ° C
0.3 °
0.3 °
88 %
1.3kmh
92 %
Pon
-0 °
Uto
3 °
Sri
7 °
Čet
7 °
Pet
4 °

FUP uhitio osobu koja je izvršila tešku krađu u Zenici

Osoba se sumnjiči da je izvršila tešku krađu na štetu pravne osobe iz Republike Hrvatske, te onda kao vlasnik trgovine prodavao te stvari, s ciljem stvaranja protivpravne imovinske koriste

- Oglasi -

Dana, 21. travnja 2022. godine, policijski službenici Federalne uprave policije su proveli operativnu akciju pod nadzorom Županijskog tužiteljstva Zeničko-dobojske županije zbog sumnje u izvršenje kaznenog djela “Teška krađa” iz člana 287., a u vezi sa kaznenim djelom “Prikrivanje” iz člana 300. i “Utaja” iz člana 290. Kaznenog zakona Federacije Bosne i Hercegovine, te su tom prilikom slobode lišili osobu inicijala A.P. (1989) iz Zenice, te lice H.G. (1969) iz Zenice koja je nakon kriminalističke obrade puštena na slobodu.

Postupajući po zapovijedi Općinskog suda u Zenici, policijski službenici Federalne uprave policije izvršili su pretres pokretne i nepokretne imovine koje pomenuta osoba koristi, kojom prilikom su pronađeni mobilni telefonski aparati, SIM kartice, računovodstvena dokumentacija, elektronske evidencije, te drugi predmeti koji potiču iz kaznenog djela. Osoba se sumnjiči da je periodu između studeni 2021. godine i travanj 2022. godine predmete koji potiču iz izvršenja kaznenog djela “Teška krađa” počinjenog na štetu pravne osobe iz Republike Hrvatske, zadržao, te je iste u okviru djelatnosti koju obavlja kao odgovorna osoba i vlasnik društva za trgovinu i usluge, stavio u promet, sa namjerom da iste proda, a s ciljem da ostvari protivpravnu imovinsku koristu. Osoba lišena slobode će nakon kriminalističke obrade u službenim prostorijama Federalne uprave policije biti predana u nadležnost Županijskom tužiteljstvu Zeničko-dobojske županije uz Izvješće o počinjenom kaznenom djelu.

- Oglasi -
IzvorAvaz.ba

NAJNOVIJE OBJAVE

error: Sadržaj je zaštićen.