spot_img
spot_img
spot_img
Vitez
isprekidani oblaci
15.6 ° C
15.6 °
15.6 °
84 %
1.8kmh
83 %
Pet
16 °
Sub
21 °
Ned
21 °
Pon
18 °
Uto
20 °

Jezivi detalji/Užas u BiH: Uhićeni migranti, seksualno eksploatirali maloljetnike, zaradili 150 tisuća eura

- Oglasi -
- Oglasi -

U pretresu na području Orašja pronađeno je nekoliko migranata i maloljetnika, među kojima su i osumnjičeni za krivično djelo međunarodna trgovina ljudima, odnosno seksualna eksploatacija.

U nastavku akcije sprječavanja međunarodne trgovine ljudima, pretrese su izvršili pripadnici Granične policije BiH, u suradnji sa Službom za poslove sa strancima.

- Oglasi -

“Prilikom pretresa, pronađen je veći broj mobilnih telefona, hladnog oružja, novac te ostali predmeti koji potiču od izvršenja krvičnog djela, te dokazi da je navedena organizirana skupina na seksualnoj eksploataciji maloljetnih muških osoba dosad zaradila preko 150.000 eura”, navodi se u priopćenju Granične policije.

- Oglasi -

Rad na predmetu se nastavlja pod nadzorom Tužiteljstva BiH.

“Tužitelj iz Posebnog odjela za organizirani kriminal, gospodarski kriminal i korupciju, u okviru obimne istrage koja se provodi u borbi protiv međunarodne trgovine ljudima radi seksualne eksploatacije kao i krijumčarenja osoba, od ranih jutarnjih sati koordinira aktivnosti i pretrese koji se provode na području Orašja i okoline”, priopćeno je iz Tužilaštva BiH.

U priopćenju se navodi da se aktivnosti odnose na prikupljanje dokaza o počiniteljima kaznenih djela trgovine ljudima.

“U ovom predmetu prikupljeni su dokazi da osumnjičene osobe iz migrantske populacije, zloupotrebljavajući težak položaj žrtava koje su također iz migrantske populacije, a borave na području BiH, vrše zlostavljanje i iskorištavanje žrtava, među kojima ima i maloljetnih osoba”, dodaju u priopćenju.

Osumnjičeni počinitelji i žrtve su iz migrantske populacije koja boravi u BiH, uglavnom državljani Afganistana i Pakistana.

- Oglasi -
spot_imgspot_img
spot_img

NAJNOVIJE OBJAVE