spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Jezivi komentari! Vršnjaci slave ubojicu! Psihologinja: Ovo je uznemiravajuće i zbunjujuće

- Oglasi -

Učenik sedmog razreda OŠ “Vladislav Ribnikar” Kosta K. (13), jutros je hicima iz pištolja usmrtio osam učenika i učenica, kao i radnika osiguranja. Šest učenika i učenica je ranio, kao i nastavnicu koja mu je predavala. Koliko je ovo veliki društveni problem vidi se na društvenim mrežama gdje je ubojica postao idol vršnjacima, a mnoga djeca prave i profil s njegovim imenom, javlja Informer. Tek nekoliko sati od masakra, djeca su na Instagramu počela praviti profile s imenom Koste K. koji je odgovoran za nezapamćeni masakr u Srbiji. Dok je cijela zemlja u žalosti, šokantno i neobuzdano ponašanje mladih uzima maha. Oni veličaju dečaka ubojicu, uz psovanje nastavnika i negativno komentarisanje školskih predmeta…- Kriminal u srcu, profa iz povijesti u k**** – piše u opisu na Instagramu, uz sliku dječaka idola.

- Oglasi -

Za ubijene vršnjake ih, izgleda, ne grize savjest, niti su im vrijedni spomena…Na Twitteru su se pojavili i jezivi komentari vršnjaka, u kojima djeca uz vijest o počinjenom masakru navode da slave “zato što je nastavnica povijesti crkla”. Slični komentari pojavili su se i na TikToku, gdje djeca broj žrtava dječaka predstavljaju kao “skor” iz igrice. “Kralj”, “E sad više nema kečeve”, “Hahahaha”, samo su neki od komentara djece koji se nižu na društvenim mrežama i navode nas da se zapitamo je li moguće i u što su nam se djeca pretvorila.

Dječja psihologinja Branka Tišma ističe da je ovako nešto nedopustivo. – Djeca reagiraju na različite načine, sad to treba ispratiti. Moramo ispratiti kako će druga djeca reagirati i učiniti nešto da to ne postane model ponašanja. O tome treba razgovarati obitelj i škola iz koje je dijete. Tema mora biti i tko su djeci uzori. Ovo je uznemiravajuće i zbunjujuće, djeca često reagiraju nepromišljeno. Tada dođe do situacije kao što je ova, ovo je okidač i sada će svatko na različite načine iskazati svoje mišljenje, stav o tome što se dogodilo… Djeca tog uzrasta vrlo često ne razmišljaju o posljedicama, nego odreagiraju neuviđajući realne posljedice – navela je psihologinja Branka Tišma za Blic.rs.- Treba im objasniti da je ovo neprihvatljivo i da postoje drugi načini na koje se rješavaju problemi. Problemi se ne rješavaju kao u filmovima i u imaginarnom svijetu. Ovo su stvarni ljudi i stvarno se dogodilo i o tome treba razgovarati s djecom. Sada je svima i teško i vjerujem da će, posebno djeca koja imaju različite probleme u razvoju, ne moraju biti neki veliki problemi, ali će to vidjeti kao način na kojim se izlazi na kraj. Ono što ih treba naučiti je da se tako ne izlazi na kraj i da tako nastaju samo novi i novi problemi – kaže Tišma za Blic.

- Oglasi -

NAJNOVIJE OBJAVE

error: Sadržaj je zaštićen.