spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

MUP: Tijekom novogodišnjih blagdana deset slučajeva narušavanja javnog reda i mira

- Oglasi -

Tokom protekla 4 dana na području Srednjobosanske županije prijavljeno je pet krivičnih djela.

 Dana 30.12.2022.godine oko 21,00 sati u ulici Nugle II, općina Bugojno, policijski službenici  tima za borbu protiv zloupotrebe opojnih droga PU Bugojno izvršili su kontrolu putničkog motornog vozila marke „Mini One“, kojim je upravljao N.Dž. rođen 1993.godine iz Bugojna. Prilikom kontrole, putnica u vozilu S.J. rođena 1989.godine iz Bugojna, je dobrovoljno predala određenu količinu zeljaste materije za koju se sumnja da je opojna droga cannabis.

Dana 04.01.2023.godine oko 01,20 sati u ulici Kulina Bana, općina Bugojno, policijski službenici  tima za borbu protiv zloupotrebe opojnih droga PU Bugojno izvršili su kontrolu putničkog motornog vozila marke Ford, kojim je upravljao J.K. rođen 1999.godine iz Bugojna. Prilikom kontrole, isti je dobrovoljno predao određenu količinu bijele praškaste materije za koju se sumnja da je opojna droga speed.  

Evidentirano je deset slučajeva narušavanja javnog reda i mira.

Evidentirano je 16 proemtnih nesreća u kojima su dvije osobe zadobile teže, dok je pet osoba zadobilo lakše tjelesne povrede.

Dana 01.01.2023.godine oko 00,55 sati na magistralnom putu u mjestu Rostovo, općina Bugojno dogodila se nesreća u kojoj je sudjelovalo putničko motorno vozilo marke VW Golf, kojim je upravljao S.T. rođen 2003. godine iz Donjeg Vakufa. U vozilu se nalazila maloljetna osoba koja je u ovoj nesreći zadobila teže tjelesne povrede, dok je vozač zadobio lakše tjelesne povrede. 

Zbog različitih prekršaja iz oblasti prometa uručeno je ukupno 698 prekršajnih naloga, od kojih su 74 naloga uručena zbog prekršaja prekoračenja dozvoljene brzine, koji su evidentirani mobilnim i fiksnim radarima.

Iz prometa je zbog upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola ili bez položenog vozačkog ispita isključeno 65 vozača, od kojih je 10 vozača zadržano u policijskim stanicama do otriježnjenja zbog prisustva alkohola u organizmu preko 1,5 promila.

- Oglasi -

NAJNOVIJE OBJAVE

error: Sadržaj je zaštićen.