spot_img
spot_img
spot_img
Vitez
oblačno
4.1 ° C
4.1 °
4.1 °
99 %
0.4kmh
100 %
Pet
8 °
Sub
10 °
Ned
9 °
Pon
13 °
Uto
13 °

MUP ŽSB: U Starom Vitezu pronađena opojna droga speed, protiv osumnjičenog poduzete propisane mjere

- Oglasi -
- Oglasi -

Tokom proteklog vikenda na području Srednjobosanske županije prijavljeno je 10 krivičnih djela.

U nastavku borbe protiv krivičnih djela iz oblasti zloupotrebe opojnih droga policijski službenici Uprave policije MUP-a ŽSB su tokom proteklog vikenda uspješno realizirali više akcija.

- Oglasi -

Naime, dana 28.10.2022.godine oko 18,30 sati u ulici Mehmed-bega Stočanina, općina Gornji Vakuf – Uskoplje, policijski službenici tima za borbu protiv zloupotrebe opojnih droga PU Bugojno izvršili su kontrolu i pregled osobe Z.A. rođen 2002.godine iz Gornjeg Vakufa – Uskoplja. Tom prilikom isti je dobrovoljno predao staklenu bočicu sa sadržajem suhe zeljaste materije za koju se sumnja da je opojna droga cannabis.

- Oglasi -

Istog dana, oko 21,00 sati u mjestu Gavrine Kuće, općina Busovača, policijski službenici tima za borbu protiv zloupotrebe opojnih droga PU Kiseljak izvršili su kontrolu i pregled osobe G.S. rođen 1998.godine iz Viteza. Prilikom pregleda, kod istog je pronađena određena količina zeljaste materije za koju se sumnja da je opojna droga cannabis, priopćeno je iz MUP-a.

Akcija je izvedena i na području Viteza, gdje su policijski službenici tima za borbu protiv zloupotrebe opojnih droga PU Travnik, u ulici 325. Brdske brigade izvršili kontrolu i pregled osobe E.O. rođen  2001.godine iz Novog Travnika. Tom prilikom, isti je dobrovoljno predao određenu količinu bijele praškaste materije za koju se sumnja da je opojna droga speed.

Također, dana 29.10.2022.godine oko 23,30 sati u mjestu Mehurić, općina Travnik policijski službenici PS Travnik izvršili su kontrolu i pregled osobe O.S. rođen 1997.godine iz Travnika. Tom prilikom isti je  dobrovoljno predao određenu količinu materije za koju se sumnja da je opojna droga.

U suradnji sa nadležnim Županijskim tužiteljstvom protiv osumnjičenih se poduzimaju zakonom propisane mjere i radnje.

JAVNI RED I MIR

Evidentirano je 13 slučajeva narušavanja javnog reda i mira.

SIGURNOST  PROMETA

Evidentirano je 12 prometnih nesreća u kojima je jedna osoba zadobila teže i tri osobe lakše tjelesne povrede.

Zbog različitih prekršaja iz oblasti prometa uručena su ukupno 832 prekršajna naloga, od kojih je 231 nalog uručen zbog prekršaja prekoračenja dozvoljene brzine, koji su evidentirani mobilnim i fiksnim radarima.

Iz prometa je zbog upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola ili bez položenog vozačkog ispita isključeno 46 vozača, od kojih je 9 vozača zadržano u policijskim stanicama do otriježnjenja zbog prisustva alkohola u organizmu preko 1,5 promila.

 Zbog neregistriranosti ili tehničke neispravnosti iz prometa je isključeno 10 vozila.

- Oglasi -
spot_imgspot_img
spot_img

NAJNOVIJE OBJAVE

error: Sadržaj je zaštićen.