spot_img
spot_img
spot_img
Vitez
slabi snijeg
0.5 ° C
0.5 °
0.5 °
89 %
2.3kmh
100 %
Pet
-0 °
Sub
1 °
Ned
2 °
Pon
4 °
Uto
2 °

Uhićen muškarac iz Viteza, prijetio premijeru, pretresom mu pronašli automatsku pušku

- Oglasi -

Jučer, 30. studenog obaviještena je Uprava policije MUP-a Županije Sarajevo da je Vlada Županije Sarajevo zaprimila pismenu pošiljku u kojoj se nalazilo pismo prijetećeg sadržaja upućenog premijeru Županije Sarajevo, Edinu Forti i njegovoj obitelji.

O sadržaju navedenog pisma upoznata je dežurna tužiteljica Županijskog tužiteljstva Županije Sarajevo koja je tom prilikom navedeno djelo okvalificirala kao krivično djelo “Ugrožavanje sigurnosti”, te su pod nadzorom Županijskog tužiteljstva Županije Sarajevo policijski službenici Uprave policije MUP-a Županije Sarajevo poduzeli intenzivne mjere i radnje na identifikaciji i pronalasku izvršitelja ovog krivičnog djela.

,,U suradnji sa policijskim službenicima Uprave policije MUP-a ZDŽ i Uprave policije MUP-a ŽSB, identificiran je i pronađen osumnjičeni, a radi se o E. Đ. rođen 1953.g. u mjestu Preočica, općina Vitez, gdje je i nastanjen, te je danas u popodnevnim satima isti lišen slobode”, navedeno je iz MUP-a ŽS, prenosi Klix.

Po prethodno pribavljenoj zapovijedi dežurnog sudije za prethodni postupak Općinskog suda u Sarajevu, izvršen je pretres kuće i vozila koji su vlasništvo osumnjičenog, na području Viteza.

,,Tom prilikom su pronađeni i uz izdatu potvrdu privremeno oduzeti predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa krivičnim djelom, jedna automatska puška sa pripadajuća dva okvira i municijom, zatim jedan papir formata A4 sa ispisanim prijetećim sadržajem i jedan mobilni telefon”, priopćeno je iz MUP-a ŽS.

Uhićeni je predat u prostorije za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Županije Sarajevo i nad istim će se, pod nadzorom Županijskog tužiteljstva Županije Sarajevo, nastaviti kriminalistička obrada u cilju dokumentiranja izvršenog krivičnog djela i utvrđivanja motiva istog.

,,Ovom prilikom Uprava policije MUP-a Županije Sarajevo izražava zahvalnost kolegama iz Uprave policije MUP-a ZDŽ i Uprave policije MUP-a ŽSB za ostvarenu suradnju i pomoć pri realizaciji današnjih aktivnosti”, dodaje se u priopćenju.

- Oglasi -

NAJNOVIJE OBJAVE

error: Sadržaj je zaštićen.