Vitez
isprekidani oblaci
-5 ° C
-5 °
-5 °
100 %
1.5kmh
75 %
Ned
9 °
Pon
10 °
Uto
7 °
Sri
8 °
Čet
10 °

Na Vlašiću pronađena lokacija s posmrtnim ostacima

Na lokalitetu Duboki potok, u općini Skender Vakuf/Kneževo, na nepristupačnoj lokaciji, pronađeni su posmrtni ostaci iz proteklog rata, a pretpostavlja se da se na tom mjestu nalaze posmrtni ostaci više osoba.

Tužitelj i stručni suradnik iz Posebnog odjela za ratne zločine Tužiteljstva Bosne i Hercegovine koordinirali su proces pripreme i osiguranja lokacije, radi provođenja ekshumacije na lokalitetu Duboka-Duboki potok na planini Vlašić.

Na izuzetno nepristupačnoj lokaciji u planinskom području pronađeni su posmrtni ostaci za koje se pretpostavlja da pripadaju žrtvama bošnjačke nacionalnosti iz mjesta Večići-Kotor Varoš, koji su se u studenome 1992. godine preko Vlašića pokušavali prebaciti do Travnika.

Tijekom procesa ekshumacije bit će angažirani stručni deminerski i alpinistički timovi, kako bi se lokacija uspjela u potpunosti pretražiti, priopćeno je iz Tužilteljstva BiH.

Osim predstavnika Tužiteljstva BiH na lokaciji su bili prisutni i predstavnici Instituta za nestale osobe, kao i predstavnici preživjelih žrtava, a lokaciju osiguravaju policijski djelatnici MUP Republike Srpske.

Ekshumacija će biti nastavljena..

NAJNOVIJE OBJAVE

error: Sadržaj je zaštićen.