spot_img
spot_img
spot_img
Vitez
oblačno
-1.8 ° C
-1.8 °
-1.8 °
91 %
1.2kmh
100 %
Sub
1 °
Ned
2 °
Pon
5 °
Uto
2 °
Sri
6 °

Najveća zapljena cigareta u 2022. godini: Oduzeto više od 50 000 kuta cigareta

- Oglasi -

Ovlašteni službenici Uprave za neizravno oporezivanje, u operativnoj akciji “Strijelac” na GP Rača oduzeli su 51.500 kutija cigareta u vrijednosti od 309.000 KM.

Na osnovu operativnih aktivnosti ovlašteni službenici Grupe za sprečavanje krijumčarenja i prekršaja iz Regionalnog centra Tuzla, izvršili su na graničnom prijelazu Rača detaljan pregled teretnog motornog vozila. U pošiljci koja je ulazila u carinsko područje Bosne i Hercegovine, bila je deklarirana radna oprema kao roba koja se uvozi BiH. Detaljnim pretresom vozila pronađena je skrivena i krijumčarena veća količina neprijavljenih i neobilježenih akciznih proizvoda. Radilo se o 51.500 kutija cigareta (Regina, Manchester, Corset, FM, Trocadero), čija se ukupna tržišna vrijednost procjenjuje na iznos od 309.000 KM. Aktivnosti na terenu provedene su u skladu sa instrukcijama i uputama Tužiteljstva BiH i zapovijedi Suda BiH.

Protiv osumnjičene osobe će biti podnesen Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu i izvršitelju Tužiteljstvu Bosne i Hercegovine, zbog postojanja osnova sumnje da je počinjeno krivično djelo “Krijumčarenje”, iz članka 214. Krivičnog zakona BiH

- Oglasi -

NAJNOVIJE OBJAVE

error: Sadržaj je zaštićen.