spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Oglasio se službeno MUP ŽSB o nesreći u kojoj je jedna osoba sinoć poginula

- Oglasi -

Evidentirano je dvanaest prometnih nezgoda u kojima je jedna osoba smrtno stradala, dok je šest osoba zadobilo teže i jedan osoba lakše tjelesne povrede.

Dana 22.1.2023.godine oko 22,40 sati na magistralnom putu u mjestu Čaušlije, općina Bugojno dogodila se nezgoda u kojoj su sudjelovali: putničko motorno vozilo marke VW Golf, kojim je upravljao M.D. rođen 1987.godine, dok je na mjestu suvozača zatečen S.J. rođen 1971.godine, obojica iz Bugojna i putničko motorno vozilo marke BMW, kojim je upravljao N.D. rođen 1992.godine, u kojem su se nalazila tri putnika, svi iz Donjeg Vakufa.

U ovoj nesreći smrtno je stradao suvozač u vozilu Golf, dok su ostali zadobili tjelesne povrede. 

Uviđajne radnje na licu mjesta nesreće izvršili su policijski službenici Odsjeka kriminalističke policije PU Bugojno. Zbog različitih prekršaja iz oblasti prometa uručen je ukupno 701 prekršajni nalog, od kojih je 315 naloga uručeno zbog prekršaja prekoračenja dozvoljene brzine, koji su evidentirani mobilnim i fiksnim radarima. Iz prometa je zbog upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola ili bez položenog vozačkog ispita isključeno 35 vozača, od kojih su 4 vozača zadržana u policijskim stanicama do otriježnjenja zbog prisustva alkohola u organizmu preko 1,5 promila

- Oglasi -

NAJNOVIJE OBJAVE

error: Sadržaj je zaštićen.