spot_img
spot_img
spot_img
Vitez
oblačno
4.2 ° C
4.2 °
4.2 °
98 %
1.6kmh
100 %
Čet
4 °
Pet
8 °
Sub
10 °
Ned
8 °
Pon
13 °

Općinski sud u Travniku osobi (50)odredio pritvor zbog napada na službenu osobu

- Oglasi -
- Oglasi -

Općinski sud u Travniku po Prijedlogu za određivanje pritvora Županijskog tužiteljstva ŽSB donio je rješenje kojim je odredio jednomjesečni pritvor prema osumnjičenom  M.R. (1972) koji po rješenju suda može trajati najduže mjesec dana od dana 11.11.2022. godine kada je lišen slobode. 

Pritvor je određen iz razloga propisanih odredbom  članka 146. stavak 1. točka c) Zakona o krivičnom postupku Federacije Bosne i Hercegovine odnosno da postoje naročite okolnosti koje opravdavaju bojazan da će ponoviti krivično  djelo, ili da će dovršiti pokušano krivično ili da će učiniti krivično djelo kojim prijeti, a za ta krivična djela može se izreći kazna zatvora od tri godine ili teža kazna.

- Oglasi -

Postupajuća tužiteljica je u prostorijama Županijskog tužiteljstva ŽSB ispitala osumnjičenog na okolnosti izvršenja krivičnog djela Napada na službenu osobu u vršenju poslova sigurnosti.

- Oglasi -

Poduzimaju  se zakonom predviđene radnje u cilju utvrđivanja okolnosti pod kojima je izvršeno krivično djelo koje se osumnjičenom stavlja na teret. Istraga se intenzivno nastavlja u predmetu.

Tekst: Tužiteljstvo ŽSB

- Oglasi -
spot_imgspot_img
spot_img

NAJNOVIJE OBJAVE

error: Sadržaj je zaštićen.