spot_img
spot_img
spot_img
Vitez
vedro
21.3 ° C
21.3 °
21.3 °
71 %
0.9kmh
0 %
Pon
34 °
Uto
34 °
Sri
35 °
Čet
32 °
Pet
34 °
spot_img

Opet se tragično završava na cestama: Raste broj poginulih na bh. putevima

- Oglasi -
- Oglasi -

Trend smanjenja broja prometnih nezgoda na bh. putevima, započet 2017. godine, prekinut je, nažalost, lani, kada se broj prometnih nezgoda povećao za 535 u odnosu na godinu ranije.

Uporedo s tim, godinama se smanjivao i broj poginulih u prometu, ali je također prošle godine došlo do pogoršanja statistike.

- Oglasi -

Kako navodi Bosanskohercegovački auto-moto klub (BIHAMK), u 2021. godini broj poginulih porastao je za 11 osoba u odnosu na 2020.

- Oglasi -

,,S obzirom na činjenicu da je tijekom protekle godine došlo do povećanja broja prometnih nezgoda, kao i broja poginulih, može se zaključiti kako je stanje drumskog prometa u BiH i dalje nezadovoljavajuće i da se nalazimo pri samom vrhu ljestvice po smrtnosti u prometu. Tako je tijekom protekle godine stopa smrtnosti u BiH iznosila 67 poginulih na milijun stanovnika, što je daleko od prosjeka u EU (42 poginulih na milijun stanovnika)”, precizirali su iz BIHAMK-a.

Baš ovih dana policijske uprave u Srpskoj su podvukle crtu ispod statistike u veljači u prometu pa je tako, recimo, u Bijeljini zabilježeno povoljno stanje.

,,Na području Policijske uprave Bijeljine u veljači je evidentirano 80 prometnih nezgoda u kojima nije bilo poginulih, a broj nezgoda manji je za pet posto nego u istom mjesecu lani”, izjavio je Radenko Knežević, inspektor u Sektoru policije Policijske uprave Bijeljina.

Načelnik Policijske uprave Bijeljina Stjepan Terzić je naveo kako je u nezgodama koje su se dogodile u veljači povrijeđeno 15 osoba, a nije bilo poginulih.

,,Nije bilo nezgoda s poginulim osobama, dok je prošle godine u istom periodu bila jedna nezgoda s poginulim osobama”, naveo je Milan Milekić, načelnik Policijske uprave Mrkonjić Grad.

- Oglasi -
spot_img
spot_img

NAJNOVIJE OBJAVE