spot_img
spot_img
spot_img
Vitez
isprekidani oblaci
21.6 ° C
21.6 °
21.6 °
26 %
0.6kmh
60 %
Pet
25 °
Sub
27 °
Ned
30 °
Pon
21 °
Uto
19 °

OPREZ: Povrijeđeni berači malina uslijed udara groma

spot_img

Kako je moglo biti – odlično je prošlo. Lako se moglo dogoditi da se šest života, među njima dva dječja, ugase u sekundi, ali hvala milom Bogu što je sve prošlo samo sa lakšim tjelesnim povredama.

Ovo su riječi Miodraga Miša Savića (51) iz Severova kod Arilja u Srbiji čija sestra i dvije sestričine su u nedjelju povrijeđene uslijed udara groma u jednom malinjaku. Sa njima su bile još tri osobe koje su također zadobile povrede, pišu portali Srbije.

“Čim je počela da pada kiša njih šest se sklonilo u baraku pored malinjaka. Poslije nekog vremena počelo je da grmi”, prepričava Savić.

U jednom trenutku grom je udario u neposrednu blizinu barake. Gdje točno – Savić do danas nije uspio da utvrdi. Na dva obližnja drveta, kaže, ne vide se tragovi udara.

“Od elektriciteta koji se prenio u baraku sve su popadale na pod. Jedna, koja je najbolje prošla, nekako je uspjela da se pridigne na noge i primjetila da joj je sestra, koja je u trenucima udara groma u rukama držala telefon, izvan svjesti. Izvukla ju je napolje, na kišu, počela da je masira, da je vraća u život.

“U tim trenucima do barake je dotrčao moj rođak. Povrijeđene je vozio prema Arilju. Negdje na pola puta sreli su hitnu pomoć. Moju sestru i sestričnu su prebacili u sanitet i odmah povezli prema Užicu”, kaže Savić.

U isto vrijeme do barake u čijoj blizini je udario grom stigli su susjedi i berači iz obližnjih malinjaka te pomogli ženama.

Po prijemu u bolnicu kod četiri žene i dvije devojčice su konstatirali lakše tjelesne povrede.

NAJNOVIJE OBJAVE

error: Sadržaj je zaštićen.