spot_img
spot_img
spot_img
Vitez
vedro
33.3 ° C
33.3 °
33.3 °
39 %
2.4kmh
1 %
Uto
34 °
Sri
35 °
Čet
31 °
Pet
33 °
Sub
28 °
spot_imgspot_img

Podignuta optužnica za nesreću u Vitezu: Optužena vozilom udarila pješaka koji je preminuo u bolnici

- Oglasi -
- Oglasi -

Županijsko tužiteljstvo Srednjobosanske županije podiglo optužnicu protiv ***  da dana 01.12.2021.godine oko 18:00 sati upravljajući putničkim motornim vozilom na magistralnoj cesti M5 Travnik-Vitez kroz naselje Bila, općina Vitez iz pravca Travnika u pravcu Viteza, prolazeći pored motela „Dačo“ nije pratila stanje u prometu i nije obratila pažnju na pješaka- oštećenog B. J. koji je započeo prelaziti cestu sa lijeve ka desnoj strani, gledano u pravcu kretanja njenog vozila.

U trenu kada je oštećeni započeo prelaziti cestu optužena je bila udaljena od mjesta prelaska kolnika 74,36 metara te je pri brzini od 50 km/h prednjim dijelom vozila ostvarila kontakt sa pješakom koji je zadobio teške tjelesne povrede opasne po život, od kojih je iste večeri preminuo u JU bolnici Travnik.

Optuženoj se stavlja na teret da je počinila krivično djelo teška krivična djela protiv sigurnosti javnog prometa iz člaka 336. stavak 4. u vezi sa člankom 332. stavak 3. Krivičnog zakona Federacije Bosne i Hercegovine. 

Optužnica je potvrđena od strane Općinskog suda u Travniku.

- Oglasi -
spot_imgspot_img
spot_img

NAJNOVIJE OBJAVE