spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Pokušaj ubojstva u Stranjanima kod Zenice: Lopatom i drvenom letvom napali mladića

- Oglasi -

Županijsko tužiteljstvo Zeničko-dobojske županije, dana 2. prosinca 2022. godine, podiglo je optužnicu protiv Smriko Elvira i Doglod Ajdina zbog kaznenog djela ubojstvo u pokušaju iz članka 166. Stavak 1. U vezi sa člankom 28. i člankom 31. KZ F BiH. Optužnica je u cijelosti potvrđena dana 5. prosinca 2022. godine od strane suca za prethodno saslušanje Županijskog suda u Zenici.

Na osnovu članka 45. stavak 1. i 2. točka i), članka 241. stavak 1., i članka 242. Zakona o kaznenom postupku Federacije Bosne i Hercegovine (ZKP F BIH), podiže se optužnica protiv S. E. 2001. godište, iz Zenice, neosuđivan, i D. A. 2001. godište, iz Zenice, neosuđivan, što su:

Dana 10.09.2022. godine, oko 00,20 sati, u Zenici, nakon što su sa oštećenim D. R. konzumirali alkohol u više ugostiteljskih objekata u gradu, a potom se dovezli pred društveni dom u naselju Stranjani, gdje je došlo do verbalne rasprave i to S. E. i D. A. s jedne strane i D. R. s druge strane, gdje su i potrčali prema R. kako bi ga fizički napali, nakon čega su se razišli, da bi D. R. pješke krenuo kući u naselje Gradište dok su E. i A. ušli u kombi vozilo marke WV T2 narandžaste boje, registracijskih oznaka … kojim je upravljao S. E., krenuli za R. i kada su se dovezli do njegove kuće u naselje Gradište u ulici … kod broja …., gdje je bio i R, izašli iz vozila pa u namjeri da ga zajedno usmrte lopatom i drvenom letvom zadali više udaraca D. R. u predjelu glave u dijelu lijevog čeonog predjela glave i lijeve jagodične regije lica i lijeve očne duplje, svjesni da ga zadavanjem takvih udaraca podesnim predmetima u predjelu gdje se nalaze vitalni centri mogu usmrtiti, što su i htjeli, kojom prilikom su D. R. nanijeli ozljede u vidu: nagnječno-razderne rane tkiva poglavine dužine oko 6 cm sa krvnim podlivom i otokom mekih tkiva poglavine lijevog čeonog predjela glave, višekomadnog prijeloma lijeve čeone kosti lobanje sa utiskivanjem fragmenta kosti prema prostoru lobanjske šupljine, prijeloma na spoju između čeone i lijeve jagodične kosti lica sa širenjem preloma do vanjskog zida lijeve očne duplje i do sredine lijeve jagodične kosti lica, krvarenja iznad tvrde moždane ovojnice u predjelu lijevog čeonog režnja velikog mozga sa prisustvom zraka u komornom sistemu, nagnječenja moždanog tkiva lijevog čeonog režnja velikog mozga, manjeg krvarenja iznad tvrde moždane ovojnice slijepoočnog predjela velikog mozga lijevo sa manjim krvarenjem ispod mekih moždanih ovojnica lijevog čeonog režnja velikog mozga i krvnog podliva i otoka mekih tkiva oko orbite-kapaka lijevog oka sa krvarenjem ispod konjuktive bulbusa lijevog oka, koja ukupna težina tjelesnog povređivanja ima obilježje kvalificirane teške tjelesne povrede opasne po život, pa kada je brat D. R. D. Š. čuo da poziva u pomoć došao do njih da obrani svog brata i rekao im da ostanu do dolaska policije isti su mu uputili prijetnje i psovke, a zatim se udaljili u pravcu naselja Tetovo, dakle, pokušali drugog usmrtiti, čime su počinili kazneno djelo Ubojstvo u pokušaju iz članka 166. stavak 1. u vezi sa člankom 28. i člankom 31. KZ F BiH.

- Oglasi -
Izvor072info

NAJNOVIJE OBJAVE

error: Sadržaj je zaštićen.