spot_img
spot_img
spot_img
Vitez
isprekidani oblaci
15.2 ° C
15.2 °
15.2 °
61 %
4.8kmh
79 %
Sri
14 °
Čet
22 °
Pet
26 °
Sub
29 °
Ned
23 °
spot_img

U policijskoj akciji ,,Mreža IV” uhićeno 30 osoba na području tri županije

- Oglasi -
- Oglasi -

Uprava policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojske županije (MUPZDŽ), u suradnji sa kolegama iz Uprave policije MUP-a Srednjebosanske županije i Uprave policije MUP-a Federacije Bosne i Hercegovine te pod nadzorom Županijskog tužiteljstva ZDŽ, provela je danas nastavak opsežne akcije kodnog imena „Mreža IV“ te tom prilikom slobode lišila 30 osoba, kazao je danas na pres-konferenciji ravnatelj policije MUP-a ZDŽ Semir Šut.

Najavio je kako će uskoro biti raspisana „operativna potraga za dvije ili tri osobe” te da će i to biti brzo riješeno. Akcija je, napominje, usmjerena na uhićenje osumnjičenih za izvršenje krivičnih djela u vezi sa zloupotrebom droga te nedozvoljenim držanjem oružja i municije. U provedbi je bilo angažirano oko 300 policijskih službenika iz te tri policijske agencije.

- Oglasi -

Akciju ocjenjujemo uspješnom. Protekla je bez ikakvih problema. Nemamo povrijeđenih – kako policijskih službenika, tako ni osoba prema kojima smo primjenjivali zakonska ovlaštenja i zapovijedi nadležnih sudova. Izvršeno je ukupno 32 pretresa, a lišili smo slobode 30 osoba – 24 u Zenici, u ŽSB četiri i u Sarajevu dvije osobe – istakao je Šut.

- Oglasi -

– Jutrošnjim pretresom i akcijom, pronašli smo oko pola kilograma speeda, 1.200 grama marihuane, tragove ostalih droga, osam vaga i osam drobilica, pištolj, četiri ručne bombe, 35 mobilnih aparata, opremu za pakiranje droge i novac te ostale dokaze koji će se koristiti u daljnjem krivičnom postupku – dodao je Šut.

- Oglasi -
spot_img
spot_img

NAJNOVIJE OBJAVE

error: Sadržaj je zaštićen.