spot_img
spot_img
spot_img
Vitez
isprekidani oblaci
15.6 ° C
15.6 °
15.6 °
84 %
1.8kmh
83 %
Pet
16 °
Sub
21 °
Ned
21 °
Pon
18 °
Uto
20 °

Velika policijska akcija u BiH: Uhićeni bivši pripadnik SIPA-e i trenutni zaposlenik Direkcije za koordinaciju policijskih tijela

- Oglasi -
- Oglasi -

U Sarajevu je sinoć realizirana policijska akcija po nalogu Tužiteljstva BiH, u kojoj je uhićen i bivši pripadnik Državne agencije za istrage i zaštitu zaštitu (SIPA) i aktualni zaposlenik Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH Fahrudin Gačanović. Pored Gačanovića, uhićen je i Admir Arnautović. 

Također, raspisana je i potraga za Adnanom Maglićem koji nije zatečen na adresi stanovanja.

- Oglasi -

– Poduzimajući planske aktivnosti na rasvjetljavanju i dokumentiranju kaznenih djela iz članka 250. Kaznenog zakona Bosne i Hercegovine (Organizirani kriminal) u vezi sa člankom 195. istog zakona (Neovlašteni promet opojnih droga) policijski službenici Uprave policije MUP-a Sarajevske županije, pod direktnim nadzorom postupajućih tužitelja Tužiteljstva Bosne i Hercegovine, tijekom prethodne noći proveli su akciju s ciljem pronalaska i lišenja slobode osoba koja se dovode u vezu sa izvršenjem navedenih kaznenih djela, i to:

- Oglasi -

A. A. rođen 1980.g. u Sarajevu, gdje je i nastanjen, koji je lišen slobode od strane policijskih službenika Uprave policije, dok je za osobu A. M. rođen 1985.g., raspisana operativna potraga s obzirom da nije zatečen na adresi stanovanja.

Također, slobode je lišen F. G., pripadnik Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio kazneno djelo iz članka 237. KZ BIH (Povreda tajnosti postupka).

Na osnovu zapovijedi Suda Bosne i Hercegovine izvršeni su pretresi na tri lokacije na području SŽ, kojom prilikom su pronađeni i privremeno oduzeti predmeti izvršenja kaznenih djela.

Osobe lišene slobode su smještena u službene prostorije za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a SŽ, te će nad istim biti nastavljena kriminalistička obrada, a za A. M. se traga u cilju lociranja, pronalaska i lišenja slobode istog – rečeno je iz MUP-a SŽ. 

- Oglasi -
spot_imgspot_img
spot_img
IzvorAvaz.ba

NAJNOVIJE OBJAVE