spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Vrhbosanska nadbiskupija o napadu na župnika u Kaknju

- Oglasi -

Vrhbosanska nadbiskupija oglasila se povodom incidenta u Kaknju gdje je muškarac prijetio nožem župniku te ukrao novac i zlato iz crkve te su saopćili detalje cijelog događaja. Kako su naveli iz Nadbiskupije, napad se dogodio oko 20 sati u subotu kada je muškarac upao u ured župa Sv. Petra i Pavla te župniku Žarku Vujici svezao ruke nakon čega je uzeo novac koji se nalazio kod njega.

- Oglasi -

“Prema riječima Vujice, kada je krenuo zatvoriti kapiju dvorišta na vratima župnog ureda presreo ga je maskirani muškarac koji mu je naredio da legne na pod, a zatim mu svezao ruke, ali ga nije tukao. Otuđio je novac koji je našao kod njega i u župnom uredu. Kada je izvršio svoje nedjelo ponovno mu je nožem zaprijetio da ne javlja policiji te da ne ustaje s poda sat vremena jer će ga u protivnom netko ubiti”, rekli su iz Nadbiskupije.

Župnik Vujica je 15 minuta nakon što je napadač i pljačkaš otišao uspio dozvati prvog susjeda koji mu je odmah došao u pomoć te je pozvao policiju koja je na mjestu pljačke bila u roku od tri minute. “Vrhbosanska nadbiskupija izražava žaljenje zbog ovog nemilog događaja u kojemu je župnik Vujica proživio veliku neugodnost u kojoj je u opasnosti bio i njegov život te se nada da će nadležni učiniti sve kako bi se napadač identificirao i priveo licu pravde. Podsjećanja radi ovo nije prvi napad koji se dogodio u župi Sv. Petra i Pavla u Kaknju jer je 30. rujna 1996. pored zgrade župnog Caritasa u blizini crkve i župne kuće mučki, ubodima nožem, ubijena Danka Jurčević”, zaključili su iz Vrhbosanske nadbiskupije.

- Oglasi -

NAJNOVIJE OBJAVE

error: Sadržaj je zaštićen.