viteski.ba logo
Zrak u vitezu
OGLAS
Vrijeme objave: 07.04.22 @ 21:37

Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković održao je 7. travnja radni sastanak s predstavnicima Hrvatske biskupske konferencije te Počasnog bleiburškog voda o obilježavanju središnje komemoracije žrtava Bleiburške tragedije i Hrvatskog križnog puta.

Ovogodišnje obilježavanje održat će se u petak i subotu, 13. i 14. svibnja pod pokroviteljstvom Hrvatskoga sabora. U sklopu programa, u župnoj crkvi u Bleiburgu služit će se misa dok će veleposlanik Republike Hrvatske u Austriji položiti vijenac. Središnja komemoracija s polaganjem vijenaca i molitvom bit će na zagrebačkom Gradskom groblju Mirogoju, nakon čega je predviđena misa i u Svetištu hrvatskih mučenika u Udbini.

OGLAS

Sudionici sastanka istaknuli su važnost dostojanstvenog obilježavanja uspomene na žrtve s ciljem očuvanja i zaštite povijesne istine o toj tragediji hrvatskog naroda.

OGLAS

Uime Hrvatske biskupske konferencije na sastanku su sudjelovali dr. Krunoslav Novak, generalni tajnik Hrvatske biskupske konferencije i dr. Tomislav Markić, nacionalni ravnatelj Dušobrižništva za Hrvate u inozemstvu Hrvatske biskupske konferencije i Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine.  U ime Počasnog bleiburškog voda nazočili su Milan Kovač, zamjenik predsjednika PBV-a, Vice Vukojević, počasni predsjednik PBV-a, Ante Kutleša, tajnik PBV-a te Bože Vukušić, voditelj predstavništva BPV-a u Hrvatskoj, izvijestio je Ured predsjednika Hrvatskog sabora.

OGLAS

Oglasi
LM