spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Pao snijeg u Austriji usred ljeta: U pojedinim dijelovima zemlje obvezna upotreba lanaca

- Oglasi -

U Austriji je usred kolovoza pao snijeg, a u pojedinim dijelovima te zemlje vozačima je čak zapovijeđena i upotreba zimske opreme, javlja “Kronen Zeitung”.

- Oglasi -

Forarlberg i Tirol su bili daleko manje pogođeni obilnim kišama proteklih dana od drugih regija u Austriji. Sada se, međutim, Zapad proslavio vremenskim prilikama u ponedjeljak ujutru, opći zahtjev za lance morao je biti nametnut na visokoalpskom putu Silvreta, navodi list. 

Teško za povjerovati, ali istinito od jutarnjih sati postoji opća obveza korištenja lanaca između granica Tirola i Forarlberga na 2.032 metra visokom Bilerhoeu i naplatnoj stanici u općini Partenen (1.051 metar).

- Oglasi -

Dok je snježna granica u nedjelju navečer bila i dalje na visini od 2.000 metara nadmorske visine, tokom noći je značajno opala. Iz tog razloga, opća obveza korištenja lanaca morala je biti propisana na krivudavom prolazu, koji je veoma popularan kod turista, između Forarlberg Montafona i tirolskog Pacnauntala. Međutim, ovo je ukinuto nešto poslije 8 sati ujutru. 

Snijeg je pao i u 1.970 metara visokom Lunerzeu u planinama Ratikon, ali se očekuje da će se tokom dana istopiti.

- Oglasi -

NAJNOVIJE OBJAVE