spot_img
spot_img
spot_img
Vitez
oblačno
16 ° C
16 °
16 °
93 %
1.7kmh
100 %
Pon
17 °
Uto
17 °
Sri
20 °
Čet
21 °
Pet
20 °

Akcija malih Novotravnična za djecu Ukrajine

- Oglasi -
- Oglasi -

Vjeroučenici od I. do III. razreda osnovne škole na župnom svu vjeronauku u župi Presvetog Trojstva u Novom Travniku izradili postaje „puta križa“ koje su ponudili župljanima. Prikupljena novčana sredstva namijenili su djeci Ukrajine

Na poticaj Caritasa BiH koji je uputio apel „POMOZIMO STANOVNIŠTVU UKRAJINE“, vjeroučiteljice u novotravničkoj „donjoj“ župi – Presvetog Trojstva, s. Antonija Lučić i Vanja Džambas pripremile su radionicu Put križa za djecu Ukrajine, koja svoj križ hrabro nose u ovom nemilosrdnom ratu. Vjeroučenici I., II., i III., razreda osnovne škole na župnom su satu vjeronauka izradili prigodni „put križa“ koji su ponudili vjernicima nakon nedjeljnih svetih misa na Drugu korizmenu nedjelju.Akciju je najavio župnik don Anto Ledić te preporučio vjernicima da podrže ovu plemenitu nakanu kupnjom ovih dječjih uradaka. Naglasio je kako to nisu ni Piccasova ni Dalíjeva djela, „ali su veća jer su djela malih srdaca za djecu Ukrajine“.

Župljani su se svesrdno odazvali te je prikupljeno 1 110,00 KM.Sredstva će biti uplaćena na račun Caritasa BiH. „Vjerujemo da će ovo biti mala kap dobrote u moru potreba ratom pogođenog ukrajinskog puka“, kazao je župnik Ledić.

- Oglasi -
spot_imgspot_img
spot_img

NAJNOVIJE OBJAVE