spot_img
spot_img
spot_img
Vitez
isprekidani oblaci
15.6 ° C
15.6 °
15.6 °
84 %
1.8kmh
83 %
Pet
16 °
Sub
21 °
Ned
21 °
Pon
18 °
Uto
20 °

Vitežanin osvojio Kilimanjaro (5895 m/nv)

- Oglasi -
- Oglasi -

U organizaciji tima EST Beograd krenulo se na expediciju ”Kilimanjaro 2022” Afrika, Tanzanija.

Ekipa u kojoj je bio član HPD ,,Vitez” iz Viteza Andrija Livančić brojala je 16 članova. Ulazni kamp odakle je sve počelo je bio na 1900m, nakon toga krenulo se prema prvom baznom kampu na 2700 m, tu je noćenje zatim se krenulo na drugi bazni kamp 3700m gdje se vrši aklimatizacija i priprema za treći bazni kamp koji je na 4700m. Polazak na završni uspon te sami vrh je bio u ponoć. Nakon četiri dana uspona na vrh Uhuru peak (5895) i dva dana silaska većina ekipe je uspjela osvojiti vrh, od 16 članova 11 se uspješno popelo, a tu je i naš Andrija, poručuju iz HPD ,,Vitez”.

- Oglasi -

Nakon osvojenog vrha, silazak je bio do drugog baznog kampa gdje se noćilo, a sutradan je bio povratak do smještaja. Nakon odmora i povratka u Arushu upriličen je foto safari u trajanju od dva dana u rezervatu Ngoro gdje ste mogli vidjeti skoro sve životinje koje tu žive.

- Oglasi -

,,Iako je zbog poznatih mjera bilo teško ovako nešto organizirati upućujem sve čestitke ekipi iz Beograda koja je smogla snage za ovakav poduhvat. Na kraju smo svi sretni i zadovoljni stigli svojim kućama uz jedno novo iskustvo i ostvarena nova prijateljstva“, poručio je Andrija Livančić.

- Oglasi -
spot_imgspot_img
spot_img

NAJNOVIJE OBJAVE