spot_img
spot_img
spot_img
Vitez
oblačno
4.2 ° C
4.2 °
4.2 °
98 %
1.6kmh
100 %
Čet
4 °
Pet
8 °
Sub
10 °
Ned
8 °
Pon
13 °

Avionske karte jeftinije od taksija: Iz Tuzle do poznate europske destinacije za 10 KM

- Oglasi -
- Oglasi -

Cijene letova prema svim destinacijama su prilično povoljne, ali treba uzeti u obzir činjenicu da se radi o kompanijama niskog proračuna koje niže cijene nude nauštrb usluga koje imaju samo velike kompanije.

Od 1. studenog Međunarodni aerodrom Tuzla ugostit će i RyanAir, jednu od najpoznatijih aviokompanija u svijetu. S ovom kompanijom, ali i povratkom linije WizzAira za Eindhoven iz Sarajeva u Tuzlu, Tuzlanski aerodrom bi trebao premašiti ovogodišnji plan od 400 tisuća prevezenih putnika. Ovo je potvrdio i direktor Aerodroma Dževad Halilčević.

- Oglasi -

,,Povratkom linije za Eindhoven, povećanjem broja letova prema dosadašnjim destinacijama i dolaskom RyanAira, mi ćemo sigurno povećati broj putnika i do 20 posto, što je otprilike ravno nivou putnika koji imamo ljeti. Recimo, imat ćemo pet puta tjedno letove za Beč i Memmingen, a četiri puta tjedno za Dortmund, kazao je Halilčević.

- Oglasi -

Avioni WizzAira sa Tuzlanskog aerodroma lete na 15 destinacija u šest zemlja Europske unije – u Njemačku, Austriju, Dansku, Švedsku i Francusku, s tim da će od 1. studenog, kada na snagu stupa zimski red letenja, biti dodata i destinacija prema Holandiji, pa će broj tjednih letova biti 40. RyanAir će dolaskom na Tuzlanski aerodrom uvesti linije za Arland kod Stockholma, te Memmingen i Beč. Uprkos činjenici da će iz Tuzle sada letjeti dvije aviokompanije, sa rekordno visokim brojem letova i destinacija, u Aerodromu traže načine da uvedu i nove linije, pogotovo prema Turskoj, odnosno Istanbulu.

Cijene letova prema svim destinacijama su prilično povoljne, ali treba uzeti u obzir činjenicu da se radi o kompanijama niskog proračuna koje niže cijene nude nauštrb usluga koje imaju samo velike kompanije. Recimo, povratna karta za Memmingen, smješten između Ulma i Münchena, ukoliko letite 4, a vraćate se 7. studenog, iznosi oko 70 KM, dok će povratna karta za Beč, ako polazite 5, a vraćate se 8. studenog, iznositi 20 KM u osnovnom paketu.

- Oglasi -
spot_imgspot_img
spot_img

NAJNOVIJE OBJAVE

error: Sadržaj je zaštićen.