spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Biskupi u BiH pozdravljaju dodjelu kandidacijskog statusa BiH za EU

- Oglasi -

Stalno vijeće BK BiH održalo je u petak 16. prosinca, u prostorijama Nadbiskupske rezidencije u Sarajevu svoju 33. sjednicu. Razgovarali su, među ostalim, i o kandidacijskom statusu BiH za članstvo u EU.

Predsjedao je vrhbosanski nadbiskup metropolita i apostolski upravitelj Vojnog ordinarijata u BiH mons. Tomo Vukšić, predsjednik Biskupske konferencije BiH, a sudjelovali su: mostarsko-duvanjski biskup i apostolski upravitelj trebinjsko-mrkanski mons. Petar Palić, potpredsjednik BK BiH, zatim pomoćni biskup banjolučki mons. Marko Semren i generalni tajnik BK BiH mons. Ivo Tomašević.Biskupi su saslušali izvješće o provedbi zaključaka donesenih na 85. redovitom zasjedanju Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine, održanom 4. i 5. studenog u Sarajevu, te dali potrebne smjernice.Članovi Stalnog vijeća dogovorili su sastav delegacije koji će, na čelu s mons. Vukšićem predstavljati Biskupsku konferenciju Bosne i Hercegovine na kontinentalnoj sinodskoj skupštini koja će se održati od 5. do 12. veljače 2023. u Pragu u organizaciji Vijeća europskih biskupskih konferencija (CCEE).

Prihvatili su prijedlog dnevnog reda XXV. zajedničkog zasjedanja Hrvatske biskupske konferencije i Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine koje će se održati, 23. siječnja 2023. u Zagrebu. Razmotrili su i važnije dopise pristigle nakon prošlog redovitog zasjedanje te dali potrebne smjernice za njihovo rješavanje, javlja KTA.Biskupi pozdravljaju Odluku Europskog vijeća da Bosni i Hercegovini dodijeli status zemlje kandidata za Europsku uniju. Upućuju svoje molitve Gospodinu Bogu da svim ljudima, a posebno onima kojima su povjerene odgovorne službe, dadne mudrosti i razbora na putu promicanja mira, pravde, uzajamnog poštovanja, suradnje i povjerenja među ljudima i narodima.

- Oglasi -

NAJNOVIJE OBJAVE

error: Sadržaj je zaštićen.