spot_img
spot_img
spot_img
Vitez
oblačno
4.1 ° C
4.1 °
4.1 °
99 %
0.4kmh
100 %
Pet
8 °
Sub
10 °
Ned
9 °
Pon
13 °
Uto
13 °

Bosna i Hercegovina obojena u ružičasto za potporu oboljelima od karcinoma dojke

- Oglasi -
- Oglasi -

Simboličnim osvjetljavanjem građevina i objekata u BiH u pink boju službeno je počeo ‘Listopad – mjesec borbe protiv karcinoma dojke’. Udruge oboljelih od karcinoma dojke, okupljene u mrežu ‘Think Pink – Zajedno smo jedno’ na taj način pridružile su se brojnim europskim gradovima i skrenula pažnju na važnost ranog otkrivanja bolesti. 

,,U glavnom bh. gradu u ružičasto smo obojili Akademiju likovnih umjetnosti.  Osvijetlili smo Gradsku upravu u Banja Luci, Mješovitu srednju školu Bugojno, fontanu i most u Hadžićima, nacionalni spomenik kuća Nurije Pozderca i fontanu u Cazinu, most u Goraždu, Tvrđavu u Bosanskoj Krupi, mostove i fontanu u Zenici, Crkvu Uznesenja Blažene Djevice Marije Široki Brijeg.

- Oglasi -

U ružičastoj boji večeras je i Srednja škola Ivan Goran Kovačić Kiseljak, Srednja strukovna škola Silvije Strahimir Kranjčević Livno i Kula Zmaja od Bosne u Gradačcu – navodi Tim Think Pink.

- Oglasi -

Tijekom listopada u cijelom svijetu promovira se borba protiv karcinoma dojke da bi se skrenula pažnja na rasprostranjenost te bolesti, na podizanje svijesti o značaju prevencije i ranog otkrivanja raka dojke, te ukazalo na značaj potpore osobama koje boluju od te bolesti. 

,,Kad se rak dojke otkrije u ranoj fazi, uz adekvatnu dijagnostiku i liječenje, šanse za izlječenje i produžetak života mnogo su veće nego u slučajevima kad se ta bolest otkrije u kasnoj fazi ”, naglašeno je. 

- Oglasi -
spot_imgspot_img
spot_img

NAJNOVIJE OBJAVE

error: Sadržaj je zaštićen.