spot_img
spot_img
spot_img
Vitez
oblačno
4.1 ° C
4.1 °
4.1 °
99 %
1.3kmh
100 %
Čet
4 °
Pet
7 °
Sub
9 °
Ned
8 °
Pon
10 °

BUSOVAČA: Tribina mladih HKD Napredak okupila veliki broj zainteresiranih

- Oglasi -
- Oglasi -

Hrvatsko kulturno društvo Napredak- podružnica Busovača je sinoć 16.09.2022. godine zajedno sa Udrugom Mladih HKD Napredak Busovača organiziralo javnu tribinu pod nazivom “Svi izazovi studentskog zivota”. Javna tribina je održana u 19:00h u Kino dvorani Theatre. Cilj tribine je bio da se svim prisutnima, naročito budućim studentima, pobliže objasne sve obveze i informacije vezane za studiranje u bilo kojem gradu i na bilo kojem fakultetu kao što su:
-Prijemni ispit
-Državna matura
-Odabir fakulteta
-Cijene studiranja
-Dom I stanovanje
-Informacije o studiranju
-Društveni život
-Stipendije
-Zapošljavanje nakon fakulteta
Na tribini je bio popriličan broj zainteresiranih, te je sigurno da će Udruga mladih u Napretku zajedno sa rukovodećima nastaviti organizirati aktivnosti i događaje.
Također je prije javne tribine održana i Izborna skupština za Udrugu mladih na kojoj su se birali predsjednik, dopredsjednik i ostali članovi upravnog I nadzornog odbora. Za predsjednika je jednoglasnom odlukom izabran Nikola Rajić, student Prometa i logistike u Mostaru, a za dopredsjednika je, također jednoglasno, izabrana Iva Filipović, magistrica likovnih umjetnosti, uposlena kao nastavnica u Osnovnoj školi.
Iz udruge mladih poručuju: “Zaista nam je bila čast organizirati tribinu u našem rodnom gradu za naše buduće studente kako bi im olakšali studiranje jer je manje više nas većina prošla tu životnu fazu ili je još uvijek prolazi. Jako veliki broj nas je trenutno u Udruzi, te uistinu imamo veliki potencijal, želju i resurse da napravimo lijepu priču u našem gradu, nadamo se, te da sa narednim aktivnostima i projektima uspijemo neke stvari promijeniti na bolje.”
Na tribinu su također prisustvovali Josip Križanović, predsjednik HKD Napredak- podružnica Busovača, član Središnje uprave Društva, te dopredsjednik HKD Napredak u BiH i Franjo Leovac, predsjednik Mladih u HKD Napredak, te predsjednik podružnica u Jajcu.

- Oglasi -
spot_imgspot_img
spot_img

NAJNOVIJE OBJAVE

error: Sadržaj je zaštićen.