spot_img
spot_img
spot_img
Vitez
blaga naoblaka
20.1 ° C
20.1 °
20.1 °
78 %
1.9kmh
17 %
Čet
32 °
Pet
34 °
Sub
29 °
Ned
33 °
Pon
24 °
spot_imgspot_img

Danas ističe rok za predaju prijava kandidata za prijam u djelatnu vojnu službu u OSBiH

- Oglasi -
- Oglasi -

Rok za predaju prijava, povodom javnog oglasa za prijam 500 kandidata u djelatnu vojnu službu (DVS) u Oružanim snagama Bosne i Hercegovine (OSBiH), ističe danas.

Radi se o javnom oglasu za prijem u DVS u početnom činu vojnika OSBiH, koji je Ministarstvo obrane BiH objavilo 25. ožujka s rokom prijave od 30 dana.

- Oglasi -

Kandidati, koji prilože svu potrebnu dokumentaciju i koji ispunjavaju opće i posebne uvjete, bit će pravovremeno obaviješteni o vremenu i mjestu testiranja i provjera, početku osnovne vojničke obuke i drugim važnim informacijama.

- Oglasi -

Izbor kandidata po raspisanom javnom oglasu izvršit će Povjerenstvo za izbor vojnika u OSBiH, koju imenuje ministar obrane BiH, a realizira se kroz tri faze testiranja i provjera te osnovnu vojničku obuku.

Za najuspješnije kandidate, na listama uspješnosti, Ministarstvo obrane BiH će organizirati zdravstvene preglede i izvršiti osnovnu sigurnosnu provjeru, navodi se u javnom oglasu, objavljenom na službenoj stranici Ministarstva.

U skladu s kriterijima javnog oglasa, na osnovnu vojničku obuku bit će upućeni kandidati koji budu oglašeni zdravstveno sposobnim za vojnu službu, odnosno koji prođu odgovarajuće sigurnosne provjere.

Osnovna vojnička obuka bit će realizirana u Centru za osnovnu obuku Oružanih snaga BiH u Pazariću po planu osnovne vojničke obuke.

Prava i obveze između kandidata za prijam u djelatnu vojnu službu i Ministarstva obrane BiH reguliraju se posebnim ugovorima o osnovnoj vojničkoj obuci.

Kandidati koji ne ispune obveze iz Ugovora o osnovnoj vojničkoj obuci neće biti primljeni u djelatnu vojnu službu.

Prilikom odabira kandidata za prijem u DVS, između ostalog, vodit će se računa o ravnopravnoj zastupljenosti spolova u skladu sa Zakonom o ravnopravnosti spolova.

- Oglasi -
spot_imgspot_img
spot_img

NAJNOVIJE OBJAVE