spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Danas je ispraćena još jedna generacija pripravnika i volontera u Općinskom sudu Travnik

- Oglasi -

Nakon dvogodišnjeg stručnog osposobljavanja u Općinskom sudu u Travniku danas je upriličen ispraćaj za šest pripravnika i tri volontera, a predsjednik Suda Goran Dujić i tajnik Suda Alma Sejfuli poželjeli su uspjeh mladim pravnicima u daljem radu.

- Oglasi -

Ovom prilikom još jednom je istaknut značaj projekta kojeg već godinama provodi Općinski sud u Travniku i po čemu je ova pravosudna institucija prepoznatljiva i lider i u pravosudnoj zajednici u BiH.

Generacije mladih pravnika u ovoj pravosudnoj instituciji stekli su prva praktična iskustva, a većina njih danas je na pozicijama u pravosuđu, upravi, odvjetničkim i notarskim uredima, te u privatnim kompanijama. Ovo je prva generacija pripravnika i volontera koja je svoje dvogodišnje praktično osposobljavanje završila u sklopu Švedskog projekta kojeg je uspješno realizirao Općinski sud u Travniku.

- Oglasi -

Danas je ispraćena još jedna generacija u kojoj su bili pripravnici Hanis Karadža, Mario Marin, Nasiha Sivro, Antoni Magerl, Adnana Bektaš i Ivana Alilović, te volonteri Martina Sabelja, Mirza Jusufbegović i Amina Fazlić.

- Oglasi -

NAJNOVIJE OBJAVE

error: Sadržaj je zaštićen.