spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Danas počinju pojačane inspekcijske kontrole u Federaciji BiH

spot_img
Video AD

U okviru aktivnosti na suzbijanju nezakonitih djelatnosti u pojedinim oblastima inspekcijskog nadzora, koje su prepoznate pod pojmom sive ekonomije, Federalna uprava za inspekcijske poslove (FUZIP) u ponedjeljak, 9.10.2023. godine započinje provođenje drugog ciklusa pojačanih inspekcija u Federaciji Bosne i Hercegovine za 2023. godinu.

Oglasi #1

Nadzore provode mješoviti timovi Federalne uprave za inspekcijske poslove u suradnji sa županijskim inspekcijskim organima. A sve u skladu s “Programom pojačanih inspekcijskih nadzora na području svih županija u FBiH” za period listopad – prosinac 2023. godine”.

,,Kao i ranije, predmet inspekcijskih kontrola će, između ostalog, biti prometovanje roba i usluga. Zatim vođenje poslovnih knjiga, prometovanje drvnih sortimenata, promet građevinskog materijala”, izjavio je direktor Federalne uprave za inspekcijske poslove Anis Ajdinović.

Oglas #3

Pod lupom će biti zdavanje fiskalnih računa, korištenje novčanih poticaja u poljoprivredi i ruralnom razvoju.

,,Predmet inspekcija će biti obavljanje farmaceutske djelatnosti, te nadzora u drugim oblastima iz nadležnosti 11 federalnih inspektorata”, kazao je Ajdinović.

Osim toga, Federalna inspekcija će se posebno fokusirati na kontrolu cijena. A sve u skladu s novom Odlukom o propisivanju mjera neposredne kontrole cijena utrvrđivanjem maksimalne visine marži za pojedine osnovne životne namirnice i druge proizvode, čija primjena počinje 12.10.2023. godine, te poštivanja propisa u oblasti unutrašnje trgovine i prava potrošača.

Oglas Dno #1

NAJNOVIJE OBJAVE

error: Sadržaj je zaštićen.