spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Djevojčicu (7) iz BiH dva puta ujeo poskok: Hrabra Nika i liječnici pobijedili smrtonosni otrov

- Oglasi -

Igru brata i sestre u dvorištu iznenada je prekinuo poskok, koji je Niku dva puta ugrizao za zglob lijeve noge

- Oglasi -

Sa samo sedam godina, djevojčica Nika iz Banje Luke uspjela je da pobijedi otrovnog poskoka, koji ju je čak dva puta ugrizao za nogu.

Ova hrabra djevojčica trenutno se oporavlja u obiteljskom domu u Banja Luci, uz veliku brigu svojih najbližih. Najteži dani srećom su iza njih, ali te slike iz bolničke sobe, paniku zbog oticanja noge i visoke temperature, nikada neće moći zaboraviti.

- Oglasi -

,,Noga joj je nakon ujeda toliko otekla da je bila gotovo kao moja, ali sada se polako sve vraća u normalu. Nalazi su joj bolji, završila je s terapijom, primila sve antibiotike, samo još mažemo nogu, koja je i dalje malo otečena i plavkaste boje”, priča njena majka Jelena Salapura za Srpskainfo.

Sve se odigralo prije desetak dana, kada su bili u posjeti baki i djedu u Bosanskom Petrovcu. Igru brata i sestre u dvorištu iznenada je prekinuo poskok, koji je Niku dva puta ugrizao za zglob lijeve noge. Vrisku i strah nadvladala je pribranost roditelja koji su se brzo uputili ka Domu zdravlja, čija ekipa je Niki pružila prvu pomoć i odmah transportirala do bolnice u Bihaću.

Tamo je Nika primila čak tri doze protuotrova i brojne terapije, nakon čega je otok počeo spadati.

,,Najgore je prošlo, ali ona nije toliko ni svjesna da je bila životno ugrožena. U početku se čak čudila što je tolika gužva oko nje. Dok je bila pod temperaturom pitala me je zašto je bolesna. Rekla sam joj: ‘Ugrizla te je zmija, zar se ne sjećaš’, a ona će meni: ‘Pa zar sam se od toga razboljela?'”, prepričava njena majka.

Ipak, Nika je svima pokazala kakav je borac i da s pravom nosi ime “Pobjeda”.

Nakon uspješnog bolničkog liječenja i višednevnog ležanja, glavno pitanje ove djevojčice sada je: kada će ponovno moći izaći vani igratio se s prijateljima.

Mora još neko vrijeme mirovati, ali jedva čeka povratak u školu. Javljaju joj se prijatelji iz razreda, kao i iz susjedstva, što je mnogo raduje. Još se malo boji trave, ali nadamo se da će i to prevazići”, kaže majka Jelena.

Roditelji još jednom zahvaljuju liječnicima u Domu zdravlja Bosanski Petrovac i Bolnici “Dr Irfan Ljubijankić” u Bihaću, koji su bili uz Niku u najtežim trenucima, kao i svim prijateljima za riječi podrške koje im svakodnevno stižu.

- Oglasi -

NAJNOVIJE OBJAVE

error: Sadržaj je zaštićen.