spot_img
spot_img
spot_img
Vitez
isprekidani oblaci
21.2 ° C
21.2 °
21.2 °
82 %
1.1kmh
58 %
Sri
35 °
Čet
33 °
Pet
35 °
Sub
30 °
Ned
25 °
spot_imgspot_img

Dobro je znati/ Kako se rukujete? Položaj ruku otkriva mnogo o vašoj osobnosti

- Oglasi -
- Oglasi -

Rukovanje nam može otkriti mnogo o osobi; o njenom povjerenju u druge, namjeri, kontroli, strahu, pa čak i nedostatku poštovanja, a zbog svega je toga dobro znati i kako čitati taj informativni dio govora tijela.

1. Dvostruko rukovanje: Ako se čovjek rukuje tako da koristi i drugu ruku, to je znak da prihvaća dominaciju sugovornika, ali želi potaknuti raspravu. Kao da govori: ‘Razgovarajmo o tome’ i pokazuje da je iskren i otvoren za komunikaciju. Međutim, ako je druga ruka stavljena na vrh, to može značiti nedostatak povjerenja i oblik samoobrane.

- Oglasi -

2. Dominantno rukovanje: To je rukovanje poput hrvača i prebacivanje na ruku protivnika. Dlan okrenut prema dolje pokazuje dominaciju i čak se može smatrati pokazateljom agresije. Osoba s tim kaže: ‘Ja sam šef, nije me briga što misliš, ja ću imati posljednju riječ’. Okretanje ruke prema dolje općenito je znak preuzimanja kontrole nad drugom osobom.

- Oglasi -

3. Ponizno rukovanje: Obrnuto od dominantnog rukovanja je ponizno sa dlanom okrenutom prema gore. Ova vrsta rukovanja označava plašljivu osobu ili čovjeka koji se nečeg boji i nije siguran u sebe. 4. ‘Mrtva riba’: Ako je stisak ruke mlitav poput ‘mrtve ribe’, to otkriva nedostatak predanosti, ravnodušnost, pa čak i slabost. Uz to, daje poruku da osoba može lako postati pokorna. Ipak, u nekim je kulturama kao npr. u nekim afričkim zemljama, mekano rukovanje pristojan pozdrav dok se čvrsto može smatrati uvredljivim.

5. ‘Hrpa mrkve’ Kada čovjek prilikom rukovanja stisne ruku između prstiju pokazuje pasivnost. On kaže: ‘Nije me briga. Neću se ni truditi’. Ipak, također može pokazivati i da jednostavno ne voli fizički kontakt, piše Bright Side.

- Oglasi -
spot_imgspot_img
spot_img

NAJNOVIJE OBJAVE