spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Dodikov savjetnik potegao pištolj na poduzetnika u Trebinju, privela ga policija

- Oglasi -

Branislav Okuka, savjetnik predsjednika bh. entiteta RS Milorada Dodika, danas je izazvao veliki incident u Trebinju potegavši pištolj na gospodarstvenika Momčila Mandića.

- Oglasi -

Incident se dogodio ispred hotela “Central park” u samom centru Trebinja. Policija je brzo intervenirala, privodeći Okuku u policijsku stanicu zbog daljnjeg ispitivanja.

Prema saznanjima BN-a, Momčilo Mandić se također nalazio u trebinjskoj policijskoj stanici, gdje davao izjavu o incidentu.

- Oglasi -

Važno je napomenuti da je Branislav Okuka bio jedan od ključnih savjetnika Milorada Dodika te da je tokom rata služio kao pripadnik policije Republike Srpske. Povezuje ga se i sa Udruženjem “Čast otadžbine”, kao i sa postrojbom “Srpska čast”.

Ranije je Okuka radio u tvrtki Momčila Mandića više od jednog desetljeća, a prema izjavama samih Mandića, dobio je otkaz zbog optužbi za “krađu goriva”.

Glasnogovornica Policijske uprave Trebinje Jovana Cvijetić za Klix.ba je rekla da ne može dati detaljne informacije o incidentu, ističući da će policija nastaviti istragu kako bi razjasnila sve okolnosti ovog događaja.

,,Nakon utvrđivanja svih činjenica policija će izdati zvanično priopćenje”, kazala je Cvijetić.

- Oglasi -

NAJNOVIJE OBJAVE

error: Sadržaj je zaštićen.