spot_img
spot_img
spot_img
Vitez
oblačno
12 ° C
12 °
12 °
94 %
1kmh
92 %
Sri
21 °
Čet
21 °
Pet
21 °
Sub
22 °
Ned
19 °

Dom naroda PFBiH sutra ponovno o zakonu o kontroli i ograničenoj upotrebi duhana

- Oglasi -
- Oglasi -

Dom naroda Parlamenta Federacije BiH za sutra je zakazao nastavak 17. sjednice na kojoj će se izjašnjavati o predloženom zakonu o kontroli i ograničenoj upotrebi duhana, duhanskih i ostalih proizvoda za pušenje.

Zakon predviđa da se zabrani upotreba svih duhanskih proizvoda za pušenje u svim zatvorenim javnim prostorima, na javnim skupovima, radnim mjestima i u javnom prijevozu. Također, propisano je da se zabrani upotreba duhanskih proizvoda za pušenje u privatnim sredstvima prijevoza u kojim se nalaze maloljetne osobe.

- Oglasi -

Cilj je osigurati da se novi zakon, u što je moguće većoj mjeri, harmonizira sa Okvirnom konvencijom o kontroli duhana i relevantnom legislativom i preporukama Europske unije. 

- Oglasi -

Ovim zakonom, u cilju zaštite i unaprjeđenja zdravlja stanovništva, uređuju se mjere za zabranu i ograničenje upotrebe duhana, duhanskih i ostalih proizvoda za pušenje, zabranu njihovog reklamiranja, promocije i sponzoriranja, sprječavanje pristupa maloljetnih osobama tim proizvodima.

Propisano je i osnivanje Federalnog povjerenstva za kontrolu upotrebe duhana, duhanskih i ostalih proizvoda za pušenje i nadzor nad provođenjem zakona, piše FENA.

Osim zakona o kontroli i ograničenoj upotrebi duhana, prema dnevnom redu 17. sjednice, ostalo je razmatranje predloženog zakona o slobodnim zonama u FBiH, Prijedlog zakona o izmjeni Zakona o pravima branitelja i članova njihovih obitelji, kao i Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o poljoprivrednim savjetodavnim službama i Nacrt zakona o rudarstvu FBiH.

- Oglasi -
spot_imgspot_img
spot_img

NAJNOVIJE OBJAVE