spot_img
spot_img
spot_img
Vitez
oblačno
4.9 ° C
4.9 °
4.9 °
98 %
1.3kmh
100 %
Ned
5 °
Pon
7 °
Uto
6 °
Sri
5 °
Čet
6 °

Dovedene ekipe najutjecajnijih svjetskih medija u BiH da izvještavaju o turističkoj ponudi

- Oglasi -
- Oglasi -

Priča o neponovljivom putovanju kroz Bosnu i Hercegovinu i jedinstvenim turističkim potencijalima naše zemlje, uskoro će biti ispričana u prestižnim svjetskim medijima: The Guardian, National Geographic Traveler UK, Travel Weekly UK, Cable News Network (CNN), Remix New Zealand, Vacations & Travel, Süddeutsche Zeitung i New York Times. 

Uz potporu USAID Projekta razvoja održivog turizma u Bosni i Hercegovini, novinarske ekipe pomenutih medija posjetile su BiH kako bi svojim čitateljima i gledateljima ispričali priču o pokretanju jedinstvenog osmodnevnog turističkog aranžmana u BiH.

- Oglasi -

Početak realizacije aranžmana u organizaciji najveće svjetske kompanije specijalizirane za avanturistička putovanja u malim grupama – Intrepid Travel najavljen je za proljeće 2023. godine, priopćeno je iz USAID-a. 

- Oglasi -

,,Ugostili smo svjetske medije s ciljem da priča o jedinstvenim turističkim atrakcijama, lokalnim zajednicama, avanturizmom i gastronomijom, isprepletenih s višestoljetnom kulturom i tradicijom BiH, bude podijeljena diljem svijeta. Svijet je u potrazi za upravo takvim destinacijama – uzbudljivim i jedinstvenim, a BiH s razlogom opravdava prestižnu titulu najuzbudljivije destinacije u svijetu”, naglasila je Courtney Chubb, direktorica USAID Misije u BiH.

Dodala je da je “USAID-ova novinarska tura također pokazala vrijednost održivog turizma koji pruža autentično iskustvo prikazujući kulturu i tradiciju ove zemlje, a istovremeno povećava dobrobiti za lokalne zajednice”.

U sklopu putovanja “Ekspedicija u Bosni i Hercegovini”, organiziranog u partnerstvu USAID-a sa Intrepid Travel i Svjetskim vijećem za otpornost turizma i putovanja (Global Travel Tourism Resilience Council), novinari su posjetili Sarajevo, Mostar, Jajce, Livno, Blagaj, Počitelj, Stolac i Konjic, te sudjelovali u aktivnostima poput radionica bosanskog kuhanja, raftinga na Neretvi ili susreta s divljim konjima na planini Cincar. 

,,Prije dolaska u Bosnu i Hercegovinu, nisam imala jasnu viziju o ovoj državi. Moja sjećanja dosežu do Olimpijade 1984. i slika ratne povijesti tijekom 90-ih. Danas, prepoznajem da je različitost koja je jednom podijelila ljude, zapravo nevidljiva nit koja ih spaja sve ove godine i ovo mjesto čini nevjerojatno lijepim. BiH je raskrsnica europske i svjetske povijesti, kulture i prirodnog naslijeđa. Nepregledni planinski horizonti kojima prolaze divlji konji, naprimjer, bili su mi potpuno neočekivani”, govori Laura Powell, freeleancer novinarka, suradnica CNN-a.

Predstavnica Intrepid Travel-a, Lucy Carolina Sieber je kazala kako je “BiH nevjerojatno bogata država s obzirom na njenu povijest i kulturu, gastronomsku ponudu i prirodna bogatstva”.

,,Već sada prepoznajem ovu destinaciju kao autentičan turistički brend kojem će se turisti iznova vraćati. Bili smo zadivljeni onim što smo doživjeli i radujemo se što ćemo u našu ponudu uvrstiti neka od turističkih iskustava”, zaključila je Sieber.

USAID Turizam podržava privatni sektor u nastojanjima da predvodi rast turističkog sektora, uključujući i pozicioniranje BiH kao svjetske najdinamičnije i najatraktivnije turističke destinacije. 

- Oglasi -
spot_imgspot_img
spot_img

NAJNOVIJE OBJAVE

error: Sadržaj je zaštićen.