spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Druga godišnjica nezapamćene tragedije kod Posušja kada je preminulo osam mladih osoba

- Oglasi -

Na današnji dan prije dvije godine u nezapamćenoj tragediji u Posušju je preminulo osam mladih osoba.

Oni su tijekom novogodišnje noći 2021. godine u vikendici u Tribistovu kod Posušja preminuli uslijed trovanja ugljenmonoksidom.

Tragična smrt osmero mladih iz Rakitna i Posušja koji su Novu 2021. godinu čekali sa svojim prijateljima duboko je potresla cijelu BiH, ali i regiju.

U kobnoj noći živote su izgubili s nepunih 20 godina Mirela Rezo, Stjepan Jukić, Ivan Miličević, Stipe Romić, Žana Pavković, Mia Soldo, Stipe Pavković i Marija Pavković.

Bili su studenti prve godine sveučilišta u Mostaru i Splitu, a zajedno su proslavljali Novu godinu u jednoj vikendici, ali u jutarnjim satima su ih prijatelji iz susjedne vikendice pronašli mrtve.

Kako su pokazali rezultati analize krvi, kod svih osam osoba došlo je do intoksikacije ugljenmonoksidom s utvrđenom koncentracijom u krvi koja je smrtonosna.

Istragom je utvrđeno da je ispušni plin, odnosno ugljenmonoksid iz agregata koji je radio u pomoćnom objektu vikendice, kroz poluotvoreni prozor napunio prostoriju u kojoj se nalazilo osmero mladih i brzo ih usmrtio, podsjeća Klix.

Za tragično stradale studente iz Posušja i Rakitna danas su se održale mise zadušnice u mjesnim crkvama i uz molitvu je položeno cvijeće na njihove grobove.

- Oglasi -

NAJNOVIJE OBJAVE

error: Sadržaj je zaštićen.