spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Državljanin BiH u Belgiji osuđen na doživotni zatvor

- Oglasi -

Belgijski Kasacijski sud je na doživotnu robiju osudio državljanina Bosne i Hercegovine Sandra Hamidovića, dok je Martino Trota dobio 28 godina, Dragiša Hamidović 22, a Nebojša Pavlović 20 godina zbog ubojstva Silvija Akina 2015.

Zloglasni klan

Svi optuženi su uložili žalbe na prvostupanjsku presudu koja je izrečena u lipnju ove godine, ali su sve žalbe odbijene. U odluci najviše sudske instance u Belgiji se navodi da ne postoji razlog da presude budu preinačene, niti ukinute.

Supružnici Akino, Silvio i njegova supruga Silvija, u kolovozu 2015. godine su presretnuti nakon što im je Jaguar prepriječio put. Iz Jaguara su izašla četvorica maskiranih pripadnika zloglasnog Hamidović klana iz Bosne i Hercegovine, a dvojica su nosila obilježja koja podsjećaju na policijske značke. Oni su izvukli Silvija i njegovu suprugu iz auta. Žena je uspjela da pobjegne, dok je njezin suprug Silvio ubijen sa pet metaka u glavu i dva metka u stomak dok je bježao. Jedan od napadača Samson Hudurović, koji je Hamidovićev sin iz prethodnog braka, također je ubijen u ovom okršaju.

Kako se navodi u optužnici, napadači su imali namjeru da otmu Silvija Akina kako bi od obitelji tražile otkupninu od 500.000 eura.

Rodbinske veze

Ipak, Silvio je uspio da otme oružje od jednog od napadača, nakon čega ga je Sandro Hamidović ubio sa nekoliko metaka. Među osuđenima je i Boško Hamidović, koji je napadačima dojavljivao o kretanju Silvija Akina. Njemu je dosuđeno 20 godina.

Inače, osuđeni Hamidović je u rodbinskim vezama sa Elvisom Hamidovićem, zeničkim kraljem džeparoša, te njegovim sinovima Tonijem i Denisom. Ova grupa je uhićena i osuđivana u nekoliko navrata. Elvis Hamidović je rukovodio grupom koja je na području Francuske iskorištavala maloljetne osobe za prosjačenje, te su njihovom eksploatacijom pribavili imovinsku korist od 5,7 milijuna maraka.

- Oglasi -

NAJNOVIJE OBJAVE