spot_img
spot_img
spot_img
Vitez
oblačno
0.3 ° C
0.3 °
0.3 °
88 %
1.3kmh
92 %
Pon
-0 °
Uto
3 °
Sri
7 °
Čet
7 °
Pet
4 °

Simboličnom porukom vatrogasci u Vitezu objasnili “što je to vatrogasac?”

- Oglasi -

Proteklih nekoliko dana Vitežani i susjedne općine svjedoci su manjih, ali i velikih požara, izazvani većinom ljudskim nemarom.

Nakon stalnih akcija na požarištima i velikog angažmana, Dobrovoljno vatrogasno društvo Stari Vitez, između ostaloga, oglasilo se kratkom, simboličnom porukom “Što je to vatrogasac?” Na svima nama je da shvatimo poruku. Objavu prenosimo u cijelosti:

,,Vatrogasac je osoba do tebe, živi sprat iznad ili u kući do tebe. Čovjek poput tebe, koji je ujedno i najsretnija i najnesretnija osoba na svijetu, jer je vidio previše puta što znači snaga prirode bez kontrole, jer je osjetio na svojoj koži što znači nebriga za ljude oko sebe, jer je previše puta pustio znoj i suze kako bi nečije zaustavio, jer prečesto želi u glavi zaboraviti što su mu oči vidjele, previše srušenih zidova, krovova,previše šuma….
Što mi zovemo herojstvom, oni to zovu svojim poslom…
Njihov posao je riskirati svoj život da bi tvoj i moj zaštitili, da bi ti i ja mirno spavali…Pozdrav za sve kolege koji se ovih dana bore sa vatrenom stihijom ma gdje god bili!”

- Oglasi -

NAJNOVIJE OBJAVE

error: Sadržaj je zaštićen.