spot_img
spot_img
spot_img
Vitez
raštrkani oblaci
18.4 ° C
18.4 °
18.4 °
74 %
2.2kmh
36 %
Uto
30 °
Sri
32 °
Čet
36 °
Pet
30 °
Sub
21 °

Dvije godine provjeravali, kažu da nema krivotvorenih diploma u institucijama ove županije

- Oglasi -
- Oglasi -

Vlada Tuzlanske županije na današnjoj sjednici je prihvatila Informaciju o provjeri vjerodostojnosti diploma izabranih dužnosnika i državnih službenika u županijskim organima, službama i institucijama i Informaciju u vezi provođenja aktivnosti iz Strategije za borbu protiv korupcije TŽ 2021-2024.

Prema dosadašnjim informacijama, u tijeku 2020. i 2021. o vjerodostojnosti diploma izvršena je provjera ukupno 385 diploma.

- Oglasi -

,,U provjerama koje su izvršene u proteklom periodu, s obzirom da je riječ o procesu koji traje oko dvije godine, izvršena je provjera diploma za 376 državnih službenika, odnosno imenovanih osoba, dok devet diploma nije provjereno iz razloga jer se radi o diplomama koje su stečene na inozemnim fakultetima i iz toga razloga taj proces duže traje, ali će ubrzo i u tom dijelu biti provjere okončane – izjavio je predsjednik Tima za borbu protiv korupcije u TŽ Miralem Halilović.

- Oglasi -

Upravo tijekom 2020. godine, Vlada TŽ je donijela i jednu od preventivnih odluka kako bi se spriječilo da u budućem periodu vrši retroaktivnu provjeru diploma, nego da se pri svakom zapošljavanju i imenovanju započne s provjerom diplome.

,,Sada po izvršenim provjerama mi nemamo podatke da je neka od diploma krivotvorena. Sve provjerene diplome su ispravne i zakonito stečene”, izjavio je Halilović, piše Fokus.ba.

- Oglasi -
spot_imgspot_img
spot_img

NAJNOVIJE OBJAVE

error: Sadržaj je zaštićen.