spot_img
spot_img
spot_img
Vitez
slaba kiša
15.7 ° C
15.7 °
15.7 °
92 %
1.8kmh
50 %
Sub
15 °
Ned
21 °
Pon
17 °
Uto
17 °
Sri
20 °

Enver Kazaz, sveučilišni profesor iz Sarajeva: “Komšićeva građanska BiH je najobičnija prevara, potpomognuta radikalnim bošnjačkim nacionalizmom

- Oglasi -
- Oglasi -

Enver Kazaz, bosanskohercegovački politički analitičar, književni kritičar pisac i profesor na Filozofskom fakultetu Univerziteta u Sarajevu, gostujući u emisiji „Debata tjedna“ OBN televizije kazao je da je građanska država u BiH prevara jer se radi o dominaciji većinskog naroda nad drugima kao i da ona u podijeljenim društvima poput BiH nije moguća, javlja Hrvatski Medijski Servis.

Video-isječak iz emisije Debata tjedna naslovljen „Lijepo Enver sve objasnio u 55 sekundi“ objavila je korisnica Twittera „Hercegovka Klo“„Što brani SDA; SDA ne brani građansku državu – čuj SDA brani građansku državu. Građansku državu u BiH; tu utopiju širi gospodin Željko Komšić potpomognut narativima radikalnog bošnjačkog nacionalizma. Još jednom ponavljam, da budem vrlo jasan, potpomognut narativima radikalnog bošnjačkog nacionalizma. Ali to što Željko Komšić brani to nije građanska država, to nema blage veze s građanskom državom. To je najobičnija prevara u kojoj se skriva dominacija jednog od konstitutivnih naroda nad drugim. I to treba reći javnosti. Građanska država je utopija koja nije moguća u složenim društvima i državama kakva je BiH“, rekao je Kazaz.

- Oglasi -
spot_imgspot_img
spot_img

NAJNOVIJE OBJAVE