spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ernad Granić podnio ostavku na mjesto v.d. direktora JP RV Plava voda, hoće li se projekat realizirati?

- Oglasi -

Projekat izgradnje regionalnog vodovoda, kojim bi trebalo da se pitkom vodom iz Travnika snabdijevaju općine Travnik, Busovača i Novi Travnik u Srednjobosanskoj, te Grad Zenica u Zeničko-dobojskoj županiji, službeno je pokrenut prije 18 godina.

- Oglasi -

Iako su kreditori osigurani i zaduženja se već isplaćuju, zbog problema sa kojima je projekat suočen, ali i odnosa budućih korisnika, još nitko sa sigurnošću ne može potvrditi da će projekat Regionalni vodovod „Plava voda“ biti realiziran.

Također, portal Travnicki.info je dobio informaciju da je nakon održane Skupštine JP RV “Plava voda” (srijeda 26.7.) v.d. direktora poduzeća, Ernad Granić podnio neopozivu ostavku na mjesto vd direktora ovog Poduzeća. Ovu informaciju je potvrdio Granić, ali razloge nije želio da sada navodi. Istaknuo je da postoji mogućnost da prihvati niz sugestija koje je dobio te da u skorije vrijeme organizira konferenciju za medije na kojoj bi dao detaljniji prikaz situacije na realizaciji projekta “Plava voda”, okolnostima u kojima je on vršio dužnost kao i da odgovori na sva ostala pitanja koja javnost budu zanimala.

- Oglasi -

NAJNOVIJE OBJAVE