spot_img
spot_img
spot_img
Vitez
oblačno
11.8 ° C
11.8 °
11.8 °
94 %
0.8kmh
88 %
Sri
21 °
Čet
21 °
Pet
21 °
Sub
22 °
Ned
19 °

Evo koliki iznos klijenti Sberbanke mogu podići bez zahtjeva

- Oglasi -
- Oglasi -

Agencija za bankarstvo Republike Srpske donijela je Odluku o pokretanju postupka restruktuiranja nad “Sberbank” a.d Banjaluka, a u kojoj se ističe da likvidacija ili stečaj Banke ne bi bili opravdani, s obzirom da bi imali negativan utjecaj na stabilnost financijskog sektora, ali i na realni sektor.

,,Agencija za bankarstvo Republike Srpske ocijenila je kako je stanje banke takvo da ona ne može ili vjerovatno neće moći nastaviti sa poslovanjem te da nije razumno očekivati da bi bilo koja mjera banke ili osoba iz privatnog sektora ili mjere nadzora uključujući i mjere rane intervencije, mogle u razumnom roku otkloniti smetnje za nastavak poslovanja banke uzimajući u obzir sve okolnosti primjenjive na banku”, navodi se u Odluci o pokretanju postupka restruktuiranja.

- Oglasi -

Do problema u poslovanju banke došlo je usljed događanja na geopolitičkoj sceni izazvanih agresijom Rusije na Ukrajinu te ekonomskih i financijskih sankcija koje su SAD, EU i druge zemlje poduzele prema Rusiji.

- Oglasi -

Istovremeno sa početkom procesa restruktuiranja, oglasili su se i iz Sberbanke gdje su klijente obavijestili da će i dalje isplaćivati gotovinu u iznosu do 1.000 KM tijekom radnog vremena te da se za veće iznose moraju podnijeti zahtjevi.

,,Zahtjev za isplatu iznosa preko 1.000 KM će se primati u poslovnicama, a realizirati u periodu od 48 do 72 sata, o čemu će klijenti biti obavješteni putem telefona”, navodi se u obavještenju Sberbanke.

- Oglasi -
spot_imgspot_img
spot_img

NAJNOVIJE OBJAVE