spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Fadil Novalić osuđen na četiri godine zatvora, Fikret Hodžić na pet, a Fahrudin Solak na šest godina

- Oglasi -

Premijer Federacije BiH Fadil Novalić proglašen je krivim u predmetu koji je tretirao nabavku 100 kineskih respiratora. Novalić je kao prvooptuženi osuđen na četiri godine zatvora prvostupanjski.

- Oglasi -

Novalić jutros nije došao na izricanje presude, dok su svi ostali optuženi nazočili.

Prvostupanjskom presudom Novalić je osuđen na četiri godine zatvora, Fikret Hodžić, vlasnik “Srebrene maline” na pet, a bivši ravnatelj Federalne uprave civilne zaštite Fahrudin Solak na šest godina.

- Oglasi -

Prvostupanjsku presudu u ovom predmetu donijelo je sudsko vijeće od tri člana koje su činili Branko Perić, Braco Stupar i Goran Radević.

Novalić se optužnicom teretio zbog krivičnog djela udruživanje radi činjenja krivičnih djela, u vezi s krivičnim djelima zlouporaba položaja i primanje nagrade ili drugog oblika koristi za trgovinu utjecajem.

Također, Novaliću se na teret stavljalo i pranje novca, krivotvorenje ili uništenje poslovnih ili trgovačkih knjiga, krivotvorenje službene isprave, povredu obaveze vođenja trgovačkih i poslovnih knjiga i sastavljanja financijskih izvještaja i njihovo falsificiranje ili uništavanje.

Pod točkom 2. optužnice, Novalić se teretio za krivično djelo zlouporaba položaja ili ovlaštenja, primanje nagrade ili drugog oblika koristi za trgovinu utjecajem, krivotvorenje službene isprave i pranje novca.

Tužiteljstvo BiH početkom svibnja 2020. pokrenulo je istragu o nabavci respiratora iz Kine, dok je pretres pred Sudom BiH otpočeo u veljači 2021. godine.

Osim Novalića, sudski predmet se vodio i protiv Fahrudina Solaka, Fikreta Hodžića i Jelke Milićević, a svi osim Jelke Milićević su osuđeni.

- Oglasi -
IzvorKlix.ba

NAJNOVIJE OBJAVE

error: Sadržaj je zaštićen.