spot_img
spot_img
spot_img
Vitez
oblačno
6.1 ° C
6.1 °
6.1 °
97 %
0.7kmh
100 %
Pet
6 °
Sub
11 °
Ned
10 °
Pon
13 °
Uto
13 °

Federacija će naredne godine najvjerojatnije biti “pokrivena” iznajmljenim letjelicama za gašenje požara

- Oglasi -
- Oglasi -

Ljetna sezona naredne godine u Federaciji, u periodu kada postoji prijetnja od požara, bit će pokrivena iznajmljenim letjelicama za gašenje požara, ukoliko se novcima Vlade Federacije, a izdvojeno je 30 milijuna KM u ovoj godini, ne kupe letjelice, rečeno je Faktoru u Radnoj grupi koju je formirala Vlada Federacije.

Kažu kako je malo vjerojatno, i kada bi se odlučili kupiti letjelice, da bi bile na raspolaganju naredne godine jer se na njih čeka najmanje dvije godine, tako da je rješenje iznajmiti ih.

- Oglasi -

,,Da bi se krenulo u nabavku air traktora, helikoptera za gašenje požara, treba prvo formirati neovisni pravni subjekt pod okriljem Vlade FBiH, u prijevodu poduzeće. Potom imenovati direktora, a on bi regrutirao ostalo osoblje. Traži se modalitet za realizaciju, na tome radi pravni tim.

- Oglasi -

Uglavnom, iduća godina će sigurno biti pokrivena sa iznajmljenim letjelicama za gašenje požara, ako ne budu nabavljene naše. Mislim da će se ići na avione za gašenje”, rekao je jedan od članova Radne grupe.

Kaže kako su rokovi isporuke kupljenih letjelica dugi.

,,Da sada imate milijardu na raspolaganju, ne možete dobiti za dvije godine avion koji kupite”, rečeno je.

Upitali su koliko aviona se planira iznajmiti za narednu sezonu.

,,Ne znamo koliko će aviona biti iznajmljeno, mora se raspisati javni poziv, može se iznajmiti iz recimo Italije, ima tih firmi po Europi. Samo treba puno ranije krenuti u taj proces da bismo ih uopće mogli iznajmiti jer velika je potražnja.

To treba što prije započeti kako ne bismo morali nikoga moljakati za gašenje požara, već da platimo i iznajmimo, da imamo svoje. Letjelice se iznajmljuju za cijeli period požarne sezone, svi tako rade”, rečeno je.

- Oglasi -
spot_imgspot_img
spot_img

NAJNOVIJE OBJAVE

error: Sadržaj je zaštićen.