spot_img
spot_img
spot_img
Vitez
oblačno
-3.7 ° C
-3.7 °
-3.7 °
95 %
0.7kmh
100 %
Pon
5 °
Uto
3 °
Sri
6 °
Čet
7 °
Pet
2 °

Forbes objavio listu pet najpotcijenjenijih balkanskih gradova, izdvojen i jedan iz BiH

- Oglasi -

Ugledni magazin Forbes objavio je listu pet najpotcijenjenijih gradova na Balkanu, a svoje mjesto tu je pronašao i jedan grad iz Bosne i Hercegovine.

Balkanski poluotok, opremljen slikovitim plažama, raskošnim planinama i nizom drevnih znamenitosti za istraživanje – piše Forbes, savršen je za istraživanje i odmor, a obiluje brojnim neotkrivenim i neistraženim ljepotama.

Pojedini susjedni, ali i naši gradovi, posljednjih su godina doživjeli rast turizma, a o njima su pisali i svjetski mediji. Ipak, postoje i mnoštvo drugih destinacija sa sličnim zadivljujućim sadržajima, za koje mnogi turisti uopće nisu ni čuli.

Iako smo do sada na ovakvim popisima uglavnom navikli vidjeti Sarajevo ili Mostar, sada se tu našao jedan drugi grad iz BiH, a riječ je o Doboju.

Doboj se našao na popisu magazina Forbes

,,Za one koji istražuju Republiku Srpsku, povijesni grad Doboj je dom jedne posebno fascinantne stoljetne atrakcije. Poznata kao Dobojska tvrđava, ova ogromna kamena građevina prvi put je izgrađena u 13. stoljeću za vrijeme vladavine Bosanskog kraljevstva, iako su sukobi tijekom godina doveli do njenog uništenja i eventualne rekonstrukcije gotovo dvadeset puta”, ističe se u prvim redovima.

Čitatelje su uputili i šta još mogu vidjeti i raditi u ovom bh. gradu.

,,Nakon dana provedenog u istraživanju tvrđave i isprobavanju bosanske kuhinje u Starom gradu, obližnje Goransko jezero posebno je šarmantno odredište na otvorenom, a posjetiteljima pruža priliku za kupanje i potragu za autohtonim balkanskim divljim životinjama”, ističe se u tekstu.

Inače, Goransko jezero udaljeno je od središta svega pet kilometara, a posjetiteljima se naročito dopada što je čisto i okruženo šumom. Još jedna od atrakcija u blizini je i izletište Preslica koje je idealno za obiteljska okupljanja ili piknik s društvom.

Među ostalim gradovima na popisu su Varna u Bugarskoj, Berat u Albaniji, Niš u Srbiji te Ohrid u Sjevernoj Makedoniji.

Kompletnu listu možete pogledati na sljedećem linku.

- Oglasi -

NAJNOVIJE OBJAVE

error: Sadržaj je zaštićen.