spot_img
spot_img
spot_img
Vitez
oblačno
4.2 ° C
4.2 °
4.2 °
98 %
1.6kmh
100 %
Čet
4 °
Pet
8 °
Sub
10 °
Ned
9 °
Pon
13 °

FUP uputio važno upozorenje građanima: Lažni policijski šefovi pokušavaju opljačkati građane BiH

- Oglasi -
- Oglasi -

,,Federalna uprava policije želi upozoriti građane na sve učestaliji pojavni oblik tzv. phishing kampanje usmjerene prema građanima BiH. U konkretnom slučaju radi se o pripremnim radnjama poduzetim od strane nepoznatog počinitelja radi izvršenja prevare”, naveli su iz FUP-a.

Kako dodaju, u prethodnih nekoliko dana na veći broj adresa elektronske pošte, različitih primatelja u BiH, dostavljaju se lažne poruke u kojima se nepoznata osoba ili osobe predstavlja kao policijski službenik neke od policijskih agencija u BiH.

- Oglasi -

,,Nepoznata osoba ili osobe se predstavljaju kao rukovoditelji policijskih agencija u Bosni i Hercegovini te u poruci navode kako se primatelj poruke sumnjiči za krivično djelo, te za to traži izjašnjenje, a sve s ciljem uspostavljanja kontakata, kako bi poduzimanjem daljih radnji doveli u zabludu primatelja poruke, kako bi on poduzeo određene aktivnosti na štetu svoje imovine, a u korist pomenute nepoznate osobe ili osoba”, naveli su iz FUP-a.

- Oglasi -

Federalna uprava policije ukazuje na potrebu povećanja nivoa informacijske sigurnosti korisnika interneta u Bosni i Hercegovini i podizanja svijesti o aktualnim trendovima kada je u pitanju računarski kriminal.

- Oglasi -
spot_imgspot_img
spot_img

NAJNOVIJE OBJAVE

error: Sadržaj je zaštićen.