spot_img
spot_img
spot_img
Vitez
isprekidani oblaci
21.2 ° C
21.2 °
21.2 °
82 %
1.1kmh
58 %
Sri
35 °
Čet
33 °
Pet
35 °
Sub
30 °
Ned
25 °
spot_imgspot_img

Gorska služba spašavanja Vitez realizirala aktivnost penjanja na umjetnoj stijeni u Zaselju

- Oglasi -
- Oglasi -

Povodom obilježavanja Dana općine Vitez, Gorska Služba Spašavanja Vitez je 24.04.2022. godine realizirala svoju prvu aktivnost pod nazivom “Sportsko penjanje na umjetnoj stijeni, adrenalin, koordinacija i motorika u spoju s prirodom”.
Program je započeo u 14,00 sati, a aktivnost je sprovedena na umjetnoj stijeni, koja se nalazi u sklopu planinarskog doma u Zaselju.

Na samom početku, riječi dobrodošlice uputila je predsjednica Gorske Službe Spašavanja Vitez Ana Eldić te nakon lijepog pozdrava, uz pomoć članova/ica koji su iskusni planinari i alpinisti, demonstrirala penjanje na umjetnoj stijeni. Osim praktičnog prikaza funkcioniranja sportskog penjanja, članovi/ice su na zanimljiv način sudionicima objasnili kako se penjanjem razvijaju mišići cijelog tijela, koordinacija, motorika i koja oprema je potrebna da prilikom penjanja budemo sigurni i kako se na siguran način zabaviti.
Učenje i zabava su trajali dva sata, a može se reći kako su uživali i najmlađi i najstariji sudionici, ali da su se samo najhrabriji uspjeli popeti do kraja.

- Oglasi -

Ovaj dan, kako navode organizatori, posebno su upotpunili mali planinari iz PD Kuk Novi Travnik koji su u sklopu ,,Male planinarske škole” u vodstvu učiteljice Ivane Džambas, odlučili da dođu i od GSS Vitez nauče o ovome svijetu i pokažu svoju snagu, volju, hrabrost i upornost.

- Oglasi -

Ovom prilikom se zahvaljujemo, prije svega općini Vitez i Službi za društvene djelatnosti Vitez koja je prepoznala naš projektni prijedlog i financijski podržala ovu aktivnost. Zatim, od srca se zahvaljujemo svim našim članovima/icama koji su svoje vrijeme, znanje i vještine podijeli sa sudionicima aktivnosti, poručuju iz GSS Vitez.

- Oglasi -
spot_imgspot_img
spot_img

NAJNOVIJE OBJAVE